Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
20. 2. 2017,
8.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

pokal Slovenije Union Olimpija Nikola Janković

Ponedeljek, 20. 2. 2017, 8.09

6 let, 6 mesecev

Nikola Janković, MVP finala pokala Spar

Srbu povedali, kaj Olimpijo zanima, nato se je podal v uspešen lov

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Nikola Janković | Foto Martin Metelko/Sportida

Foto: Martin Metelko/Sportida

Prvi mož velikega finala slovenskega pokala je bil srbski košarkar Nikola Janković, ki je bil s 33 točkami za Krko nerešljiva uganka. "Ta lovorika veliko pomeni Olimpiji in ljudem, ki v klubu delajo že več let," je dejal ob zmagoslavju, 24 sekund pred koncem rednega dela pa se je skoraj prehitro veselil naslova, ki je na koncu vendarle romal v roke Ljubljančanov.

Union Olimpija je imela v finalu pokala Spar praktično vseskozi nadvlado na parketu domžalske dvorane. Prednost je bila tudi dvomestna, a so se Dolenjci z norimi nizi uspeli vrniti med žive.

Najvišji naskok Ljubljančanov je bil 15 točk v 24. minuti (57:42), nato +10 pri 68:58, zadnji večji pa je znašal šest točk (73:67), ko je bilo do konca le še 24 sekund. Takrat se je veselil tudi Nikola Janković, ki je dosegel koš, za katerega so v taboru Olimpije mislili, da je odločilen.

Kako je Olimpija prišla do naslova pokalnih prvakov - Olimpija : Krka 86:81

"Normalno, da sem se veselil, ker smo vodili s šestimi točkami razlike"

Tudi Gregor Hrovat se je držal za glavo, ko so košarkarji Krke v zaključku z dvema trojkama izsilili podaljšek. | Foto: Martin Metelko/Sportida Tudi Gregor Hrovat se je držal za glavo, ko so košarkarji Krke v zaključku z dvema trojkama izsilili podaljšek. Foto: Martin Metelko/Sportida "Veselil sem se vodstva, vendar so nato košarkarji Krke zadeli težke mete. Normalno, da sem se veselil, ker smo vodili s šestimi točkami razlike. Na neumen način smo izgubili žoge. Preprosto je Krka dobra ekipa, ki ima odlične strelce z razdalje. Večkrat se je vrnila," se je 23-letni Srb spomnil zaključkov rednega dela finala.

Krka je z dvema trojkama zelo hitro izsilila podaljšek in ga tudi bolje začela, potem ko je Erjon Kastrati zadel novo trojko. Videti je bilo, da Ljubljančani, ki so igrali praktično le s sedmimi igralci, padajo in jim pojenjajo moči.

A so zbrali dovolj energije za zadnji udar, ki je bil premočan za dolenjskega predstavnika. Olimpija je na koncu s 86:81 slavila zmago. "V podaljšku smo zadržali mirno glavo, kar je bilo najbolj pomembno. Nismo padli in to je odlika velikih ekip. Krka je celo povedla s trojko Kastratija. Tudi to nas ni zlomilo," je bil vesel Janković, ki je bil s 33 točkami najboljši strelec kakor tudi igralec finala.

"Ko sem prišel, so postavili dva cilja. Prvega nam je uspelo pospraviti pod streho."

Veselje košarkarjev Olimpije ob osvojitvi naslova pokalnih prvakov | Foto: Martin Metelko/Sportida Veselje košarkarjev Olimpije ob osvojitvi naslova pokalnih prvakov Foto: Martin Metelko/Sportida Nerešljiva uganka je bil že v polfinalu proti Zlatorogu, ki mu je natresel 27 točk: "Presrečen sem. Trdo smo delali in zaslužili smo si. Celoten turnir smo igrali dobro v obrambi. Rezultat je plod ekipnega dela. Zelo sem utrujen, zato verjamem, da bodo čustva prišla za menoj čez nekaj dni."

Olimpija je po štirih letih spet osvojila pokalno lovoriko, ki je 20. v zgodovini kluba: "Ko sem prišel, so postavili dva cilja - osvojitev pokala in državnega prvenstva. Prvega nam je uspelo pospraviti pod streho, bomo videli, kako bo pri drugem. Ta lovorika veliko pomeni Olimpiji in ljudem, ki v klubu delajo že več let. Upam, da se bodo tudi navijači vračali v dvorano. Njihova podpora je neprecenljiva. Lepo jih je namreč videti na tribunah."

Ne spreglejte