Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
16. 9. 2017,
15.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Natisni članek

Milan Mačvan EuroBasket 2017 Srbija Slovenija

Sobota, 16. 9. 2017, 15.25

6 let, 6 mesecev

Srbski kapetan Milan Mačvan

Srb pred finalom poje hvalnice Sloveniji

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63
Milan Mačvan | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Tako v slovenskem kakor tudi srbskem taboru že z nestrpnostjo pričakujejo nedeljski veliki finale evropskega prvenstva. Srbski košarkar Milan Mačvan bi rad stopil na evropski vrh, a se zaveda, da je prelaz čez Slovenijo zelo zahteven.

Od našega poročevalca iz Istanbula. | Foto: "Ta zmaga nam veliko pomeni, zlasti ker smo prišli v spremenjeni zasedbi. Veliko stvari je odločilo, na koncu pa je potegnil Bogdan Bogdanović. Neverjeten je bil. Naredili smo velik rezultat. Ne bi se radi zaustavili. Od sanj nas loči 40 minut. Skušali bomo osvojiti zlato medaljo," je takoj po polfinalni zmagi proti Rusiji s 87:79 dejal Milan Mačvan.

Kokoškova zelo dobro pozna, Dragić, Dončić in Randolph sijajni posamezniki

Srbski košarkarji so se tako razveselili uvrstitve v veliki finale. | Foto: Vid Ponikvar Srbski košarkarji so se tako razveselili uvrstitve v veliki finale. Foto: Vid Ponikvar Prav Rusija je bila na tem prvenstvu edina, ki je premagala Srbijo, in sicer v skupinskem delu. Medtem pa še naprej neporažena ostaja Slovenija, ki bi lahko v nedeljo prvenstvo končala popolno.

"Odločilo bo, kdo bo imel bolj mirno glavo. Igrata dve vrhunski ekipi. Slovenija ni izgubila niti ene tekme. Njeni košarkarji igrajo neverjetno. Dragić, Dončić in Randolph so sijajni posamezniki. Ob tem imajo še odličnega selektorja. Njega poznam zelo dobro. Spoznal sem ga v Clevelandu, kjer je bil pomočnik Byrona Scotta. Med letom se slišiva in se pogovarjava. Na klopi Slovenije je pokazal kakovost. Vse najboljše mu želim. Čaka nas 40 minut boja za zlato," Mačvan pogleduje proti nedelji.

Zastonj z vlakom na sprejem košarkarskih junakov

Slovenske železnice sporočajo vsem zvestim navijačem, ki bi se v ponedeljek ob 18.00 na Kongresnem trgu v Ljubljani želeli udeležiti uradnega sprejema košarkarske reprezentance, da se lahko iz vse Slovenije, tja in nazaj, brezplačno pripeljejo z vlakom. Brezplačne povratne vozovnice dobijo navijači od ponedeljka od 12. ure naprej na prodajnih mestih Slovenskih železnic. Edini pogoj je, da na prodajna mesta pridejo z navijaškimi rekviziti, so sporočili iz Slovenskih železnic.

Košarkarje na Kongresnem trgu sicer pričakujejo okoli 20. ure.

"Zdaj je cilj zlata medalja. Vprašanje je, ali nam bo uspelo."

Slovenija ga je navdušila. | Foto: Vid Ponikvar Slovenija ga je navdušila. Foto: Vid Ponikvar Z 9,9 točke na tekmo je tretji strelec Srbije na tem prvenstvu. Z 20,3 točke izstopa Bogdan Bogdanović, Boban Marjanović pa se lahko pohvali s številko 13,3.

Srbija je na to prvenstvo prišla vidno oslabljena oziroma okrnjena, saj so mnogi zaradi poškodb ali drugih razlogov odpovedali nastop na EuroBasketu. "Naš cilj je bil, da pridemo v četrtfinale. Vedeli smo, da bomo tam potrebovali še več kakovosti, da gremo dlje. Tudi proti Rusom smo jo mogli pokazati. Zdaj je naš cilj, da osvojimo zlato medaljo. Vprašanje je, ali nam bo uspelo, ker igramo proti sijajnemu nasprotniku. Gledali smo dosti tekem, saj smo igrali ob različnih dnevih, zato smo jih videli. Verjetno so tudi oni spremljali nas. Slovenija igra fenomenalno," je Mačvan pohvalil slovensko reprezentanco.

Srbija je na evropskem prvenstvu medaljo nazadnje osvojila pred osmimi leti, ko je na Poljskem v polfinalu najprej po podaljšku premagala prav Slovenijo, v finalu pa izgubila proti Španiji ter si priigrala srebro.

Ne spreglejte