Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 4. 2012,
20.57

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

končnica Utah Jazz Indiana Pacers Los Angeles Clippers

Ponedeljek, 30. 4. 2012, 20.57

8 let, 1 mesec

Spurs ponižali Utah - zmaga za 31 točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
San Antonio Spurs so na večer, ko je Gregg Popovich prejel nagrado za trenerja leta, ponižali Utah Jazz. Poraz za 31 točk je za slednje drugi najhujši v zgodovini (tekme v končnici).

Utah Jazz v končnici hujšega poraza niso utrpeli vse od finala leta 1998 proti Michaelu Jordanu in njegovim Chicago Bulls (za 42 točk). San Antonio Spurs so že sredi tretje četrtine vodili za 36 točk, a niso popustili vse do konca, ko je bil na semaforju izid 114:83. Ključno razliko so domači naredili v drugi četrtini, ko so naredili niz 20:0. Ključ za uspeh San Antonia je na dlani: Gregg Popovich ohranja rotacijo 12 igralcev (lani je v končnici ni in sledil je hiter izpad). Poleg standardno dobrih Tonyja Parkerja (18 točk) in Tima Duncana (12 točk in 13 skokov) je še peterica dosegla dvomestno število točk, med njimi novinec Kawhi Leonard (17) in jeseni član Uniona Olimpije Danny Green (13). Na drugi strani sta bila s po desetimai točkami najmanj slaba Al Jefferson in Josh Howard. "Ponižujoče," je v eni besedi razplet srečanja opisal Al Jefferson. Serija se zdaj seli v Salt Lake City, a le redki verjamejo, da lahko Jazz doma spreobrnejo potek dvoboja v svojo korist. "V končnici res ne pričakuješ, da boš tekmo dobil na tak način. Utah je zelo dobra ekipa, toda njeni igralci strelsko res niso bili razpoloženi. Mi pa smo bili, takšne stvari se pač dogajajo," je bil nekoliko sočuten do tekmeca Danny Green.

Za prvo zmago nad Los Angeles Clippers (105:98) ni bilo potrebno, da sta centra Memphis Grizzlies odigrala svojo najboljšo partijo. Marc Gasol je imel osem točk, Zach Randolph pa 15, izstopali pa so Rudy Gay (21 točk), O. J. Mayo (20) in Mike Conley z 19. Po spodrsljaju na prvi tekmi z Orlando Magic so Indiana Pacers na tretji drugič zapored dokazali, kdo je favorit v tem dvoboju prvega kroga končnice lige NBA. Moštvo brez Dwighta Howarda so nadigrali s 97:74. Kdo je gospodar na igrišču so dokazali že v uvodnih minutah, ko so zadeli devet od prvih 10 metov. S 26 točkami in deveti skoki ter 18 točkami in 10 skoki sta dominirala Danny Granger in Roy Hibbert. Slednji je dokazal, da si zasluži povabilo v ameriško olimpijsko reprezentanco. "Poraz na prvi tekmi nas je prebudil. Pokazal nam je, česa je sposoben Orlando. Zato smo zaigrali resneje, posebej dobro igramo v obrambi, kar je nujno za zmago, saj so v končnici tekme podobne šahovskim partijam," je po tekmi modroval Danny Granger.

Ne spreglejte