Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
19. 4. 2017,
18.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

EuroBasket 2017 Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić

Sreda, 19. 4. 2017, 18.00

6 let, 7 mesecev

Sprememba pri Dragiću: zdaj govori več

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Goran Dragić | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Za Miami Heat se je sezona v košarkarski ligi NBA končala predčasno, kot so želeli. Ta je imela dva povsem različna obraza. Zato pa lahko vodstvo kluba že stremi k sestavi moštva za prihodnjo sezono. Goran Dragić se na Floridi dobro počuti in dodaja, da je v ekipi vladalo odlično vzdušje. Več so si lahko drug drugemu povedali v obraz, kar jih je potem gnalo naprej proti cilju. Skušal bo prepričati dva soigralca, da ostaneta v klubu.

Po polovici sezone je bil Miami z 11 zmagami in 30 porazi v nezavidljivem položaju. Moštvo Gorana Dragića je bilo med najslabšimi v ligi NBA, nato pa se je začel zasuk.

V drugem delu je klub s Floride kazal povsem drugačen obraz in nanizal 30 zmag, izgubil pa enajstkrat. V drugi polovici sezone je bil Miami najbolj vroča ekipa lige NBA, a kljub temu ostal na pragu končnice. Vsega zmaga mu je zmanjkala.

A časa za oziranje nazaj ni, zato vodstvo kluba na čelu s predsednikom Patom Rileyjem že zre proti naslednji sezoni, v kateri bo lahko Miami pripeljal eno do dve zveneči imeni in spet postal konkurenčen za vidnejša mesta v vzhodni konferenci.

Miami ima na radarju številne izvrsnte košarkarje. Bo kdo prišel?

V Miamiju se počuti kot doma. | Foto: Guliverimage/Getty Images V Miamiju se počuti kot doma. Foto: Guliverimage/Getty Images Tiste ekipe, ki so že končale sezono, se lahko namreč dogovarjajo o menjavi igralcev.

Pri Miamiju so trenutno na voljo za menjavo Chris Bosh, Goran Dragić, Hassan Whiteside, Wayne Ellington, Tyler Johnson, Justin Winslow, Josh Richardson, Rodney McGruder in Okaro White.

Miami bo veliko manevrskega prostora v proračunu pridobil, ko Chris Bosh ne bo več vključen v sistem, saj bo njegova plača za sezono 2017/18 znašala kar 25,3 milijona dolarjev (23,6 milijona evrov).

Če bodo imela lahko moštva v prihodnji sezoni proračune v višini 101 milijona dolarjev (94 milijona evrov), potem bo imel Miami približno 37 milijonov (34,5 milijona evrov) prostora za nakup igralcev.

In katere so največje ribe, ki bi jih Vročica poleti pridobila? Gordon Hayward, Blake Griffin, Chris Paul, Steph Curry, Kevin Durant, Kyle Lowry, Paul Milsap, Danilo Gallinari in Serge Ibaka. Ali je od teh sploh kdo pripravljen priti, pa bo pokazal čas.

Dragić se v Miamiju počuti kot doma

"Razlog, zakaj je temu tako, je v tem, da se počutim kot doma. Izven parketa nimam nobenih motečih dejavnikov. Razmišljam lahko le o košarki." | Foto: Getty Images "Razlog, zakaj je temu tako, je v tem, da se počutim kot doma. Izven parketa nimam nobenih motečih dejavnikov. Razmišljam lahko le o košarki." Foto: Getty Images Zato pa si v Miamiju želi ostati Dragić, ki ga letos, kot pravi, čaka zadnje reprezentančno poletje in nastop na EuroBasketu.

"Vemo, da je liga NBA posel. Nikdar ne veš, kaj se bo zgodilo. Če podpišemo pogodbo z enim ali dvema igralcema in zraven dodamo kakšnega mladega, bomo v prihodnji sezoni dobri," Dragić verjame v svetlo prihodnost Miamija.

Sezona je bila zanj na individualnem področju uspešna, saj je imel do zdaj najboljše številke v karieri (20,3 točke, 5,8 podaje in 3,8 skoka na tekmo).

"Razlog, zakaj je tako, je, da se počutim kot doma. Zunaj parketa nimam nobenih motečih dejavnikov. Razmišljam lahko le o košarki. Poletje je bilo zame zelo pomembno. Veliko sem se ukvarjal s telesom, da bi bil v pravi pripravljenosti. Mislim, da mi je uspelo," je Dragić navedel razloge, zakaj je imel v ligi NBA dobro sezono.

Kot igralec sem zrasel. Zdaj govorim več.

Poleti ga čakata reprezentančna akcija in nastop na evropskem prvenstvu. Kot pravi, bo to zanj zadnje reprezentančno poletje. | Foto: Grega Valančič/Sportida Poleti ga čakata reprezentančna akcija in nastop na evropskem prvenstvu. Kot pravi, bo to zanj zadnje reprezentančno poletje. Foto: Grega Valančič/Sportida V tej ekipi se odlično počuti in lahko drug drugemu vse povedo v obraz: "Vsi se zelo dobro razumemo in se imamo radi. Zavedamo se, da ni nič osebnega, če rečeš nekaj in je to bolje za ekipo. Morda je bilo v preteklosti drugače, ko si z nekaterimi poskušal govoriti in so se odzvali drugače. Nisem se počutil udobno. V tej ekipi je drugače in vsi razmišljajo o enem cilju. Zato sem tudi sam kot igralec zrasel. Zdaj govorim več," je povedal Dragić.

Rad bi, da bi v klubu ostala James Johnson in Dion Waiter, ki imata poleti možnost, da najdeta nov klub. "Zagotovo ju bom skušal prepričati. James in Dion dobro vesta, kako čutimo. Vesta, da ju želimo. Vsi smo zelo povezani, zato bo zanju težko, da bosta izbrala drugo ekipo. Upam, da bosta ostala.”

Misli bo počasi usmeril proti Sloveniji in naši izbrani vrsti. Čez Atlantik po poletel 30. aprila, avgusta pa bo lahko uradno zaradi pravil lige NBA začel trenirati z našo izbrano vrsto, ki jo septembra najprej čaka skupinske del EuroBasketa na Finskem (nasproti bodo stale izbrane vrste Finske, Francije, Grčije, Islandije in Poljske).

Ne spreglejte