Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
17. 5. 2015,
10.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Real Madrid Olympiacos

Nedelja, 17. 5. 2015, 10.09

8 let

Spomin na zadnji dve sezoni: Real so že vsi videli na vrhu, a na naslov čaka že 20 let

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Real Madrid se je še tretjič zapored uvrstil v veliki finale evrolige, še vedno pa čaka na prvi naslov po 20 letih. Z Olympiacosom se že poznajo s tekem v finalu.

Olympiacos je načrte Reala prvič prekrižal pred dvema letoma v londonski areni O2, ko ga je premagal pred več kot 15-tisočglavo množico. Madridčani so takrat odlično odprli tekmo, po prvih desetih minutah vodili za kar 17 točk (27:10) in postavili dobre smernice za svoj deveti naslov.

Streznjenje je prišlo kaj hitro, saj so se Grki že pred polčasom vrnili v igro, nato pa v zadnji četrtini zlomili Špance in ubranili evroligaški naslov. Pri Pirejčanih je bil prvi strelec nihče drug kot Vassilis Spanoulis z 22 točkami, velik delež k zmagi pa je prispeval tudi Američan Acie Law. Pri Špancih je bil dominanten dvojec Rudy Fernandez in Sergio Rodriguez, ki sta skupaj dosegla 38 točk, Real pa je klonil s 100:88.

Leto pozneje, v lanskem finalu, je bil eden od nasprotnikov znova Real. Takrat mu je nasproti stal izraelski Maccabi, ki je v izenačenem polfinalu presenetil moskovski CSKA.

V finalu so košarkarji iz Tel Aviva dolgo časa lovili Real in ga ob koncu tekme po zaslugi razpoloženega Američana Tyrecea Ricea, tekmo je končal s kar 26 doseženimi točkami, tudi ujeli, nato pa v podaljšku stopili na plin in slavili z 12 točkami (98:86). Pri Realu je bil znova najučinkovitejši duo Rodriguez – Fernandez, ki je dosegel skupno 36 točk. Član košarkarjev iz glavnega španskega mesta je bil takrat tudi Slovenec Mirza Begić, ki je finale začel v prvi peterki in v nekaj manj kot 11 minutah brez zgrešenega meta dosegel šest točk.

Na plečih košarkarjev Reala bo ob tretjem zaporednem finalu ogromno breme. Madridčani imajo v svojih vitrinah že osem naslovov evropskega prvaka, a najmlajši je star že spoštljivih 20 let, za nameček pa Real še gosti letošnji zaključni turnir, zato so apetiti še večji.

Ne spreglejte