Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
22. 9. 2016,
10.24

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,28

1

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić

Četrtek, 22. 9. 2016, 10.24

6 let, 6 mesecev

Španci Luki Dončiću odpirajo reprezentančna vrata

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,28

1

Predsednik španske košarkarske zveze Jorge Garbajosa odločitev o tem, za katero reprezentanco bo zaigral, v celoti prepušča Luki Dončiću,  a ob tem dodaja, da so zanj vrata evropskih prvakov odprta.

Luka Dončić bo 28. februarja 2017 dopolnil 18 let. Takrat naj bi tudi javno povedal: Slovenija ali Španija. | Foto: Sportida Luka Dončić bo 28. februarja 2017 dopolnil 18 let. Takrat naj bi tudi javno povedal: Slovenija ali Španija. Foto: Sportida

Z igralskim dozorevanjem 17-letnega  Luke Dončića, ki se je iz čudežnega dečka Realove mladinske ekipe že razvil v standardnega košarkarja članske vrste slovitega madridskega kluba, se povečujejo tudi ugibanja o tem, za katero reprezentanco bo zaigral. Z drugimi besedami, medtem ko vodstvo slovenske članske reprezentance vsako poletje kot po pravilu pojasnjuje, "da bo Luka igral za Slovenijo, a je dal tokrat prednost pripravam na klubsko sezono", se v Španiji vse pogosteje sprašujejo, ali bo nemara Ljubljančan ob februarski polnoletnosti vendarle izbral državo aktualnih evropskih prvakov.

Garbajosa: Dobrodošel, a …

Vse toplejše teme se je v pogovoru za spletno stran Fullbasket dotaknil tudi novi predsednik španske krovne zveze Jorge Garbajosa, sicer nekdanji vrhunski košarkar. "Odločitev mora sprejeti košarkar. A če se bo odločil za Španijo, bomo veseli, saj gre za fanta z reprezentančnim potencialom," je dejal 38-letni Španec, ki je del kariere prebil tudi pri madridskem Realu, a se njegova pot ni križala z Dončićevo. Ta se je namreč v špansko prestopnico s trinajstimi leti preselil leta 2012 in sprva navduševal v mlajših selekcijah, z nekaj pogumnimi predstavami pa že navdušil tudi v članski konkurenci.

Jose Garbajosa brez javnega pritiska na mladega Slovenca | Foto: Sportida Jose Garbajosa brez javnega pritiska na mladega Slovenca Foto: Sportida

Obljuba Slovencem

Pri Realu sicer vztrajajo pri Dončićevi medijski nedostopnosti, zato pa o njem in reprezentanci bolj glasno govorijo v slovenskem taboru. Predvsem generalni sekretar KZS Rašo Nesterović, ki je bil v zadnjem letu večkrat v stiku z nadarjenim mladeničem, poudarja, da njegova želja ostaja igranje za Slovenijo. Nanj prihodnje leto, ko bo Slovenija igrala na EuroBasketu, računata tudi selektor Igor Kokoškov in direktor izbrane vrste Matjaž Smodiš.

Jaka Blažič in Zoran Dragić bosta Dončića letos srečala v evroligi. Ga bosta prihodnje leto pozdravila tudi v reprezentanci? | Foto: Sportida Jaka Blažič in Zoran Dragić bosta Dončića letos srečala v evroligi. Ga bosta prihodnje leto pozdravila tudi v reprezentanci? Foto: Sportida

Luka – prvi sin. Dončić ali Kraljević.
Če bo Luka prihodnje leto zaigral za slovensko reprezentanco, bo ta po več bratskih parih prvič dobila tudi očeta in sina v članskem državnem dresu. Dva nastopa za Slovenijo ima namreč tudi Sašo Dončić. Podoben podvig pa se obeta tudi družini Kraljević. Potem ko je bil Mario celo kapetan, pa zdaj na vrata članske izbrane vrste glasno trka tudi njegov 19-letni sin Luka.
Ne spreglejte