Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
21. 11. 2016,
11.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,50

1

Natisni članek

Gašper Vidmar Edo Murić Sašo Filipovski legionarji Zoran Dragić Luka Dončić Luka Dončić Klemen Prepelič Jaka Blažič

Ponedeljek, 21. 11. 2016, 11.19

6 let, 6 mesecev

Legionarji na delu

Šov Murića in Vidmarja: zabijala kot v ligi NBA #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,50

1

V turškem košarkarskem prvenstvu se je slovenski trojček Sašo Filipovski, Edo Murić in Gašper Vidmar veselil velike zmage v derbiju kroga proti Anadolu Efesu. Banvit tudi po sedmem krogu ostaja neporažen.

Edo Mruić in Gašper Vidmar sta prispevala levji delež k zmagi Banvita v derbiju kroga proti evroligaškemu Anadolu Efesu. | Foto: Vid Ponikvar Edo Mruić in Gašper Vidmar sta prispevala levji delež k zmagi Banvita v derbiju kroga proti evroligaškemu Anadolu Efesu. Foto: Vid Ponikvar  

Bolgarija

Saša Zagorac je z Lukoil Academicom doživel prvi poraz v bolgarskem prvenstvu. S 108:104 je bil boljši Spartak Pleven. Slovenski košarkar se je spogledoval z dvojnim dvojčkom, a mu je za ta podvig zmanjkala podaja. Dosegel je namreč 10 točk in devet podaj.

Bosna in Hercegovina

Član Igokee Blaž Mahkovic je v ligi ABA gostoval pri slovenskem predstavniku Krki in se z 88:72 veselil visoke zmage. K uspehu moštva iz BiH je v 22 minutah prispeval devet točk ter pet skokov.

Estonija

Visok poraz s 66:96 je doživel Domen Bratož, ki je s košarkarji Raple gostoval pri vodilnemu TU/Rock. Rapli ni pomagalo niti 15 točk (met za dve točki 4/8, za tri 0/4, prosti meti 7/10) Domna in njegovih sedem skokov ter štiri podaje.

Francija

Klemen Prepelić je bil edini razpoložen v dresu Limogesa. | Foto: Osebni arhiv/Klemen Prepelič Klemen Prepelić je bil edini razpoložen v dresu Limogesa. Foto: Osebni arhiv/Klemen Prepelič Ponižani so bili tudi košarkarji Limogesa, ki so proti Strasbourgu izgubili s 60:79. Gostom ni pomagala niti dobra igra Klemna Prepeliča, ki je bil edini razpoložen v vrstah Limogesa. Dosegel je namreč 18 točk (met za tri točke 2/5, za dve 2/3, prosti meti 8/8).

Poražen je bil tudi Miha Vašl. Njegov Chalons-Reims je naletel na previsoko oviro, ki sliši na ime Nanterre (84:104). V 17 minutah igre je dosegel sedem točk.

Hrvaška

Po odsotnosti je v regionalni ligi ABA spet zaigral Žan Mark Šiško, a je v zagrebškem derbiju izgubil proti Cedeviti (80:100), pri kateri je Mirza Begić v 11 minutah dosegel 10 točk. Šiško je igral 16 minut in v tem času dosegel dve točki in dve podaji.

Italija

Pri naših zahodnih sosedih je moštvo Zorana Dragića Emporio Armani Milan tudi po osmem krogu neporaženo. Tokrat je s 76:72 padla Cremona, Zoran pa je v 16 minutah prispeval štiri točke, dva skoka in podajo.

Zoran Dragić s soigralci v Italiji še ne pozna poraza. | Foto: Grega Valančič/Sportida Zoran Dragić s soigralci v Italiji še ne pozna poraza. Foto: Grega Valančič/Sportida

V italijanski drugi ligi se je zmage veselil tudi Mitja Nikolić, ki je s Fortitudom s 73:65 preskočil Forli. Slovenec se je po 32 minutah zaustavil pri 13 točkah, osmih skokih in treh podajah.

Nemčija

Njegov brat Aleksej Nikolić (član Brose Bamberg) je v preteklem koncu tedna spet zaigral za drugoligaško moštvo Baunach. Čeprav se je pohvalil z 19 točkami in osmimi podajami, to ni bilo dovolj za zmago, saj je njegovo moštvo proti Hanauu izgubilo s kar 74:91.

Srbija

Nadarjeni slovenski košarkar Vlatko Čančar je v dresu Mega Leksa začel proti Mornarju v prvi postavi. Po 26 minutah igre je tekmo končal pri devetih točkah, dveh skokih in podaji, Mega Leks pa je bil uspešnejši s 93:87.

Španija

Jaka Blažič je z Baskonio preživel dramo. Po rednem delu se je dvoboj z Zaragozo končal brez zmagovalca, v dodatnih petih minutah igre pa je Blažičevo moštvo s 101:92 slavilo zmago. Slovenski reprezentant je v 16 minutah dosegel sedem točk.

Luka Dončić se je s košarkarji Real Madrida v osmem krogu španskega prvenstva veselil sedme zmage. Tokrat je s 76:68 padla Gran Canaria. Luka je po 22 minutah igre končal pri devetih točkah, štirih skokih, dveh podajah in ukradenih žogah.

Luka Dončić je k zmagi proti Gran Canarii prispeval devet točk. | Foto: Sportida Luka Dončić je k zmagi proti Gran Canarii prispeval devet točk. Foto: Sportida

Do velikega skalpa je prišel Luka Lapornik. Z Joventutom je na domačih tleh s 86:84 preskočil Vanelcio. Na parketu je prebil le pet minut in tekmo končal pri dveh točkah.

Pravo katastrofo pa so doživeli košarkarji Fuenlabrade na čelu z Luko Rupnikom (štiri točke in podaje). Na gostovanju na Tenerifu jih je tamkajšnji prvoligaš premagal s kar 96:50.

Visok poraz so si privoščili tudi košarkarji Seville na čelu z Boštjanom Nachbarjem (8 točk in štirje skoki). S 103:73 je bila boljša Murcia.

Turčija

Veliko zadoščenje so v Turčiji dobili trener Sašo Filipovski in igralca Edo Murić ter Gašper Vidmar. V derbiju neporaženih ekipo so z Banvitom z 69:68 preskočili evroligaško moštvo, ki sliši na ime Anadolu Efes.

Murić in Vidmar sta bila razigrana, njuni potezi pa sta se znašli v središču pozornosti. Takšna zabijanja, ki sta jih demonstrirala, vidimo v ligi NBA.

Gašper je 13 točkam dodal sedem skokom in dve podaji, Edo pa 12 točkam tri skoke in dve podaji. Pozornost je kanila zlasti tista, ko je podal Vidmarju žogo v zrak, ta pa jo je zabil v koš. Alen Omić pri poražencih ni bil v kadru.

Jaka Klobučar ni igral proti Yesilgiresunu, njegovo moštvo Istanbul BBSK pa je izgubilo s 67:82.

Druge zmage zapored pa se je razveselil Jure Balažič. Gaziantep je na gostovanju s 87:72 premagal Tofaš. Nekdanji slovenski reprezentant je zgrešil oba meta za tri in dve točki.

Ne spreglejte