Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
26. 9. 2017,
15.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Košarkarska zveza Slovenije Petrol Olimpija Krka

Torek, 26. 9. 2017, 15.45

6 let, 6 mesecev

Sodniški upor ne ogroža superpokala

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Medtem ko bosta Petrol Olimpija in Krka s četrtkovo superpokalno tekmo v ljubljanskem Tivoliju odprla novo klubsko sezono, pa Košarkarska zveza Slovenije pospešeno išče skupni jezik s sodniki, ki se ne strinjajo z novimi ceniki.

sdonik | Foto: Sportida Foto: Sportida

Evforija okrog EuroBasketa, na katerem se je Slovenija v velikem slogu zavihtela na evropski košarkarski prestol, je dodobra zameglila spor med slovenskimi sodniki in krovno organizacijo. Kamen spotike so znižani sodniški stroški, zaradi katerih slovenski košarkarski delivci pravice ne želijo soditi tekem. Prve žrtve spora so košarkarji v mlajših kategorijah, kjer se je začetek sezone zamaknil že za cele tri teden.

"Pogovori med KZS in predstavniki sodnikov se nadaljujejo. Včeraj, danes … Iščemo rešitev. Verjamem, da jo bomo že jutri naznanili v skupnem sporočilu za javnost," pojasnjuje Jaka Lenart, tiskovni predstavnik KZS, in ob tem zatrjuje, da zaradi afere četrtkova superpokalna tekma ni ogrožena. Na tivolski tekmi med Olimpijo in Krko (četrtek ob 19.00) naj bi torej pravico delili Marko Vučković, Boris Krejić in Blaž Zupančič.

Krump: Takojšnje ukrepanje!

K hitri rešitvi spora je v pismu za javnost pozval tudi dolgoletni košarkarski delavec, nekdanji direktor reprezentance in predsednik strokovnega sveta Tone Krump. Zapisal je, da sicer nima niti najmanjšega namena ocenjevati odgovornosti za nastali nesporazum, a je osvetlil niz posledic nastalega položaja. "V košarki delujem že več kot 45 let in zanesljivo lahko poudarim, da v tako zahtevni in takojšnje rešitve potrebni situaciji slovenska košarka še ni bila. Tudi zaradi tega je vse morebitne posledice težko ali nemogoče predvideti in oceniti njihov vpliv. In prav zaradi tega upravičeno pričakujem in zahtevam, da odločevalci prevzamejo odgovornost in breme takojšnje rešitve nastalega spora oziroma nesporazuma," je zapisal Krump.

Od 13 superpokalnih tekmah jih je Olimpija dobila sedem, Krka pet, eno pa Tajfun. | Foto: Sportida Od 13 superpokalnih tekmah jih je Olimpija dobila sedem, Krka pet, eno pa Tajfun. Foto: Sportida

Vloga favorita kot vroč kostanj

Bolj kot o sodniških peripetijah pa v taborih Petrola Olimpije in Krke razmišljajo o pripravah na prvo uradno tekmo v novi sezoni, ki bo v organizaciji Ilirije kot novinca v prvoligaški druščini. Ob tem v oči bode predvsem otepanje vloge favorita, pri čemer prednjači trener "zmajev" Gašper Okorn. "Od mene ne pričakujete velikih napovedi pred začetkom. Vem pa, da se za nas in še za marsikoga začenja maraton. Jasno, sezono bi bilo lepo začeti z zmago, a to ni tekma, ki bi določila potek prvenstva. Ne bi pa rad poslušal zvijač o tem, da je Olimpija favorit. Ne želim teh provokacij, predvsem pa bi rad vse skupaj razčistil že na začetku. Olimpija brani oba naslova. To tudi želimo. A favoriti? Nimamo najdražje ekipe. Prvenstvo bo dolgo," poudarja trener prenovljene Olimpije.

"Olimpija je favorit," pravi Simon Petrov. | Foto: Sportida "Olimpija je favorit," pravi Simon Petrov. Foto: Sportida Odgovor je sledil kaj kmalu. Iz novomeškega tabora. "Bom začel kar jaz … Olimpija je seveda velik favorit," se je na uradni novinarski konferenci odzval trener Krke Simon Petrov ter opozoril na znatno znižanje proračuna, ki se je zgodilo po izpadu iz lige ABA.

"Pri sestavi ekipe nismo imeli velike sreče. Tudi od začetka sezone ne pričakujemo veliko, saj je ekipa pomlajena in še nepopolna. Še vedno iščemo dve okrepitvi. Smo pa dobro delali. Nadejamo se, da bodo mladi igralci izkoristili svojo priložnost. Superpokal? Trenutno nismo v vrhunski formi. Poskušali bomo dati vse od sebe in pokazati, da smo resna ekipa in da znamo igrati dobro košarko," proti četrtku pogleduje Petrov.

Ne spreglejte