Smodiš: Mislim, da je kariera zaključena, a …

Nekaj medijev je v preteklih mesecih zaključevalo kariero Matjaža Smodiša. In ravno takšna pisanja motivirajo enega najboljših slovenskih košarkarjev, da še ni povsem dokončno rekel: kariere je konec.

1 / 2

Foto: Marko Povše

2 / 2

Foto: Marko Povše

Zadnjo sezono je Matjaž igral za Cedevito, vendar tudi pri hrvaškemu klubu, ki si je zagotovil vstopnico za evroligo, ni mogel obiti poškodbam. Tik pred zaključnim turnirjem najboljše četverice lige ABA si je namreč poškodoval stopalo in od takrat ni več stopil na parket v dresu zagrebškega kluba.

Poškodbe so ga nenehno bremenile zadnja leta, zaradi česar ni mogel več igrati na takšni ravni, kot je sam želel in kot smo ga bili vajeni – še posebej v dresu moskovskega CSKA in Virtusa iz Bologne, s katerima je trikrat osvojil elitno evroligo. Čeprav zdravstveno stanje za igranje košarke ni na želeni ravni, pa glava še vedno razmišlja, da bi morda le lahko še kdaj zaigral.

"Mislim, da je s koncem sezone pri Cedeviti zaključena moja športna kariera. Mogoče se bo čez mesec, dva ali tri pojavila želja, da bi se vnovič aktiviral. Veliko jih je bilo prepričanih, da bom zaključil kariero in da določene stvari vedo. Mogoče so me ravno te izjave spodbodle, da bi še nadaljeval s kariero. Res je, da je fizično stanje slabo. Z nikomer se ne pogovarjam sedaj. Želja je, da bi kariero na tak ali drugačen način nadaljeval v novomeški Krki, a tudi z njimi nimam kontakta. Verjamem, da bo prišlo do kontakta, ko se bo sezona začela," je iz Čateških toplic nekako podal uraden poziv Novomeščanom, da bi v svoj pogon vključili enega največjih slovenskih košarkarjev vseh časov, ki je pustil velik med drugim tudi v novomeškem klubu.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano