Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 2. 2019,
16.29

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,68

1

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić NBA navijači

Četrtek, 14. 2. 2019, 16.29

5 let, 2 meseca

Slovenski navijači, ki so zaradi Dončića obredli pol sveta, prišli na svoj račun #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,68

1

Luka dončić | Foto Facebook

Foto: Facebook

Stotnija slovenskih navijačev, ki je zaradi Luke Dončića v začetku tedna pripotovala v ZDA, je po sinočnji tekmi med Dallas Mavericks in Miami Heat končno prišla na svoj račun. V nasprotju z nedeljo, ko je slovenski košarkarski genij hitel na letališče in lovil letalo za Houston, kjer ga je čakal naslednji obračun, in ni imel časa za druženje s slovenskimi ljubitelji košarke, je včeraj lažje našel čas.

 

Kot smo že poročali, si je sto slovenskih navijačev, ki so jih opazili tudi ameriški mediji, v štirih dneh ogledalo kar tri tekme moštva Dallas Mavericks.

Najprej so si v domači dvorani Teličkov, American Airlines Areni v Dallasu, ob zvokih Zdravljice ogledali obračun s Portlandom. Dallas je po preobratu in levjim deležem Dončića zmagal s 102:101. Sledil je polet proti Houstonu, kjer so so Telički izgubili s 104:120, Dončić pa je bil z 21 točkami, desetimi skoki in osmimi asistencami blizu trojnemu dvojčku.

Luka Dončić | Foto: Reuters Foto: Reuters

Sinoči so, znova v Dallasu, spremljali še obračun med Dallasom in moštvom Miami Heat (112:101 za Miami), ki še vedno ne more računati na Gorana Dragića, ta še okreva po poškodbi. Če bi igral še nekdanji kapetan slovenske reprezentance, bi bilo veselje navijačev še večje, pa vendar.

Sedemindvajseturna pot najprej do Benetk in Amsterdama, pa prek Minneapolisa do Dallasa, za katero so skupno z bivanjem in vstopnicami odšteli dva tisočaka, se jim je ob vsem videnem in doživetem vsekakor obrestovala.

Luka Dončić
Sportal Dončiću so jo zagodli Dragićevi, nato še soigralci #video

Sinoči si je namreč Dončić končno vzel več časa zanje. Podpisoval se jim je na majice in odgovarjal na njihova vprašanja. Na vprašanje, kaj v ZDA najbolj pogreša, je mladi košarkar, ki bo 28. februarja praznoval 20. rojstni dan, odgovoril, da pogreša več stvari, prikimal pa podvprašanju, ali gre za govejo juho. Pritrdil je tudi na vprašanje, ali naj ga pridejo spodbujat večkrat. Odvrnil je, da naj pridejo kar vsak dan.

Med navijači je bil tudi Aleksander Javornik, nepogrešljivi navijaški spremljevalec skoraj vsake večje športne prireditve in vodja navijaške skupine Klub navijačev Slovenije - Slovenia Top Fans, ki je dejal, da je za njimi nepozabna avantura in da so jih bili vsi, ki so jih srečali, zelo veseli. Sodeč po fotografijah na družbenih omrežjih tudi Dončićeva mama in babica, Mirjam in Milena Poterbin.

Steve Kerr
Sportal Redek prizor v ligi NBA: eni najbolj mirnih duš počil film #video

 

Ne spreglejte