Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 12. 2015,
17.25

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Beno Udrih Miami Detroit NBA

Torek, 22. 12. 2015, 17.25

2 leti, 11 mesecev

"Slovenski" Miami Heat prekratek za točko, Udrih nadomestil poškodovanega Dragića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Košarkarji Miami Heat so ponoči na domačem terenu za točko izgubili proti Detroitu. Poškodovanega Gorana Dragića je nadomestil Beno Udrih, ki je prispeval 14 točk.

Po poročanju tujih medijev naj bi si Goran Dragić poškodoval levo zapestje. Kako dolgo bo odsoten s parketa še ni znano. Za zdaj se omenja le ena tekma, današnja proti ekipi Detroit Pistons, vnovič bodo resnost njegovega zdravstvenega stanja preverili tik pred božično tekmo z New Orleansom.

29-letnega Ljubljančana pestita tudi poškodbi leve mečne mišice in desnega palca, s katerim se je na tekmi 11. decembra zataknil ob rob majice enega od košarkarjev Indiane Pacers.

Na današnji tekmi ga je na mestu organizatorja igre nadomestil Beno Udrih, ki je tekmo začel v prvi peterki. Udrih je v 34 minutah dosegel 14 točk, tri skoke in šest podaj, a kljub temu ostal brez razloga za slavje. Vročica je namreč izgubila s tesnim rezultatom 92:93.

Odločilni koš je prispeval Kentavious Caldwell-Pope

Miami je na tekmi vodil že za 18 točk, a ga je Detroit ujel, odločilni koš za zmago pa je v razburljivi končnici 55,5 sekunde pred koncem dosegel Kentavious Caldwell-Pope. Nato pa sta tako Wade kot Bosh zgrešila odprta meta na koš. Tekmo si je ogledal tudi nogometni zvezdnik Reala Madrida Cristiano Ronaldo.

Miami je s 16 zmagami in 11 porazi v razvrstitvi zahodne konference lige NBA izenačen s četrtouvrščeno ekipo Indiana Pacers. Pred Heat in Pacers so Toronto in Atlanta, oba imata razmerje med zmagami in porazi 18-12, ter vodilni Cleveland (18-7).

Na drugih tekmah je Philadelphia doma izgubila proti Memphisu z 90:104. Nekdanji Udrihov soigralec pri Memphisu Španec Marc Gasol je vpisal 19 točk, Mike Conley pa jih je dodal 18 za zmago proti daleč najslabši ekipi lige, ki je vpisala še 11. zaporedni poraz. Sixers so podrli še en neslavni rekord, postali so prvo moštvo v ligi NBA, ki je na uvodnih 30 tekmah vpisalo 29 porazov.

Toronto je s 103:99 ugnal Dallas. DeMar DeRozan je prispeval 28 točk za plenilce, Bismack Biyombo pa je vpisal dosežek kariere z 20 skoki. Los Angeles Lakers so na krilih Kobeja Bryanta, z 31 točkami je izenačil rekord sezone, s 111:107 slavili v Denverju. Jezerniki sicer še naprej z razmerjem 5-23 ostajajo na repu lestvice na zahodu, kjer vodi najboljša ekipa lige Golden State (26-1).

Ne spreglejte