Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
1. 5. 2014,
8.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Saša Dončić Real Madrid

Četrtek, 1. 5. 2014, 8.43

8 let

Slovenec v dresu Real Madrida navdušuje navijače in vodstvo kluba

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Z napredkom, ki ga kaže slovenski košarkar Luka Dončić v dresu Real Madrida, so zadovoljni tako vodilni v klubu kakor njegov oče Saša, ki je najbolj vesel, da sin uživa v tem, kar najraje počne.

V Španiji so v košarkarskem merilu kadeti letnik 1996, nadarjeni slovenski igralec Luka Dončić (1999) pa se brez teža kosa tudi s tri leta starejšimi fanti. Čeprav je po španskih merilih še kadet, trenira z mladinci in je eden od nosilcev velikega Real Madrida.

Pred približno desetimi dnevi je bil v Sloveniji, kjer je obiskal starše, a žoge ni mogel pustiti pri miru. "Trenirala sva. Luka ne zdrži brez žoge. Brez nje je lahko največ en teden. Zaljubljen je v košarko. Pri Realu je naredil ekstremen napredek. Fizično se lepo razvija. Zdaj je visok 197 centimetrov in ima 87 kilogramov," je najprej o sinu dejal oče Saša Dončić.

Luka se je tudi v tej sezoni velikokrat proslavil v dresu kraljevega kluba in navdušil tamkajšnje navijače kakor tudi vodstvo kluba, ki je zelo zadovoljno, da je pred slabima dvema letoma iz Uniona Olimpije v svoje vrste pripeljalo slovenskega košarkarja.

Pogodbo s klubom ima do 22. leta starosti. Do takrat je član Reala, vsi v družini pa si želijo, da bi tudi v nadaljevanju dobil priložnost in jo izkoristil. "Naredil je veliko, a skoraj še nič. Prva prava pogodba se podpiše pri 18 letih. Luka je v Španiji zelo vesel in zadovoljen. In ni lepšega občutka za starše, ko vidijo, da njegov otrok uživa in dela tisto stvar, ki ga veseli."

Poleti bo najverjetneje aktiven v reprezentančnem dresu, kar bo le plus za slovensko košarko. Slovenija že dolgo ni imela tako nadarjenega košarkarja, ki bi tako izstopal v svojem letniku, in upamo, da se bo njegova športna pot razvijala po pravih smernicah.

Ne spreglejte