Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
1. 9. 2015,
11.50

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Uroš Slokar gleženj Slovenija Hrvaška

Torek, 1. 9. 2015, 11.50

4 leta, 4 mesece

Slokar: EuroBasket ni poslovna stvar, ampak prostovoljna odločitev

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Do začetka evropskega prvenstva so še štirje dnevi, Uroš Slokar pa bo do prve tekme s Hrvaško bil bitko s časom in gležnjem, ki ga mora po zvinu sanirati.

Na predzadnji pripravljalni tekmi proti Srbiji si je Uroš Slokar poškodoval desni gleženj. Prvič v karieri si ga je zvil, medtem ko levega že večkrat. O najhujšem scenariju, da bi moral dalj časa počivati, ni pomislil.

"Pred dvema letoma sem si zelo močno poškodoval levi gleženj. Spomnim se tistega občutka. V primerjavi s to poškodbo ni bilo blizu. Vem, kaj je tudi črna plat takšne poškodbe. Skrbelo me je le, koliko časa bom potreboval za povratek. Vedel sem, da bom prišel nazaj, a ne vem s koliko odstotki bom na treningu lahko delal. V naslednjih dneh bom optimalno delal na tem, da bom pozabil na to stvar in se osredotočil le na tekmo," pravi Slokar, ki je imel v torek le še manjšo oteklino.

Najtežje mu je, ker se mu je podrl ritem, saj je bil v odlični formi in je spadal med glavne nosilce slovenske igre: "Padel sem v ritem in želel nadaljevati. Ko se enkrat zgodi takšna stvar, ga moraš na novo iskati. Pred seboj nimam nobene pripravljalne tekme, kar je neprijetno. Sem se pa že velikokrat znašel v takšnem položaju, zato ne bi smela biti večja težava."

"Pomembno je, da se vse skupaj umiri in pritisk razbremeni"

Medtem ko je ob koncu tedna počival in posvečal pozornost gležnju, si je na televiziji ogledal tudi zadnjo pripravljalno tekmo naše izbrane vrste, ki je v Banjaluki po podaljšku z 88:95 izgubila proti Srbiji, ob tem pa strnil misli: "Fantje so se borili in dobro igrali. Škoda, da igre niso mogli nadgraditi z zmago. Vidi se, da v zaključku naredimo napake. Da bi bil nekdo, ki bi prenesel tehtnico na našo stran … Energija in želja po zmagi sta se videla, kar šteje."

Ker je od vseh v ekipi reprezentančno najbolj izkušen, saj je že od leta 2005 naprej na vseh članskih tekmovanjih, dobro ve, kaj lahko ekipa nekaj dni pred začetkom evropskega prvenstva še postori: "Pomembno je, da se vse skupaj umiri in pritisk razbremeni. Evropsko prvenstvo ni poslovna stvar, ampak prostovoljna odločitev, zato je nekaj lepega, se ga moramo vsi veseliti in ne bati. V teh štirih dneh se bomo na to osredotočili."

Selektor Jure Zdovc zlasti pa Slokar sam si želi, da bi lahko ekipi pomagal že v soboto na prvi tekmi proti Hrvaški. Ali bo odigral tudi v primeru bolečine, pa je odgovoril: "Za bolečino obstajajo preparati, ki jo skoraj v celoti odstranijo. Dokler je stvar mehansko stabilna, ni težav in se jo da urediti. Težava je le ritem, ki mi ga je presekalo. Formo sem dvigoval, ampak moram na to pozabiti."

Ne spreglejte