Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 8. 2017,
15.44

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Llull Španija

Četrtek, 10. 8. 2017, 15.44

6 let, 7 mesecev

Poškodba Sergia Llulla

Velik udarec za Španijo, navijači se držijo za glavo. Pri Rusih poškodovan prvi zvezdnik.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Sergio Llull | Foto Reuters

Foto: Reuters

Španski košarkarski zvezdnik Sergio Llull bo zaradi poškodbe kolena odsoten vsaj šest mesecev, tako da bo izpustil nastop na bližajočem se evropskem prvenstvu. To je velik udarec za špansko reprezentanco, eno izmed favoritinj tekmovanja, ki je ostala brez vrhunskega strelca. Poškodoval pa se je tudi prvi mož Rusije Aleksej Šved, vendar je njegova poškodba gležnja lažje narave in bo tako kot naš Vlatko Čančar odsoten nekaj dni.

Španski košarkarji spadajo med osrednje favorite za najvišja mesta na evropskem prvenstvu, na katerem bo svojo priložnost za odmevno uvrstitev iskala tudi Slovenija. Španija je med pripravami doživela že dva udarca.

Najprej je zaradi poškodbe s seznama kandidatov izpadel Pau Ribas (Barcelona), v sredo pa jo je zdravje zagodlo še priznanemu ostrostrelcu Sergiu Llullu. Navijači španske reprezentance se tako upravičeno držijo za glavo, saj so ostali brez pomembnih igralcev, na katera je računal selektor Sergio Scariolo.

Sporočilo Llulla košarkarski javnosti:

Bradati soigralec Luke Dončića pri madridskem Realu si je na pripravljalnem srečanju z Belgijo poškodoval sprednje križne kolenske vezi. Čaka ga operacija, po njej pa predvidoma na parket ne bo stopil vsaj šest mesecev. Prek družbenega omrežja se je zahvalil navijačem za podporo in obljubil, da se bo kmalu vrnil.

Llullu želi čimprejšnjo vrnitev na parket tudi klubski soigralec Luka Dončić:

Španci so po poškodbi Llulla prikazali slabo košarkarsko predstavo in gostom iz Belgije dovolili, da so se veselili visoke zmage z 89:71. Z 18 točkami je izstopal zlasti Axel Hervele.

Navarro se je vpisal med rekorderje

Dolgoletni as Barcelone Juan Carlos Navarro je proti Belgiji nastopil že 239. v državnem dresu. S tem je na lestvici španskih rekorderjev prehitel Juana Antonia San Epifania in se vpisal v zgodovino. Navarro je proti Belgijcem dosegel 13 točk, najboljši strelec v vrstah Španije pa je bil veteran Pau Gasol (15).

Španska izbrana vrsta bo v predtekmovanju nastopila v Romuniji, kjer se bo v skupini C pomerila z gostitelji, Hrvati, Čehi, Črnogorci in Madžari. V izločilni del bodo napredovale štiri najboljše reprezentance.

Šved nekaj dni na stranskem tiru

Aleksej Šved si je poškodoval gleženj in bo moral nekaj dni na prisilen počitek. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Aleksej Šved si je poškodoval gleženj in bo moral nekaj dni na prisilen počitek. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Poškodba ni obšla niti ruskega tabora. Prvi zvezdnik moštva Aleksej Šved si je namreč poškodoval gleženj in bo nekaj dni moral počivati. Zato pa se je selektor odločil, da v nadaljevanju priprav ne bo več računal na Vjačeslava Zajceva in Antona Puškova.

Rusko reprezentanco tako sestavljajo še naslednjih 15 košarkarjev: Aleksej Šved, Semjon Antonov, Jevgenij Baburin, Andrej Voroncevič, Andrej Zubkov, Vladimir Ivlev, Stanislav Ilnitsku, Maksim Koljuškin, Dmitrij Kulagin, Mihail Kulagin, Nikita Kurbanov, Timofej Mozgov, Vladislav Truškin, Vitalij Fridzon in Dmitrij Hvostov.

Ne spreglejte