Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
13. 6. 2017,
17.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Golden State Warriors Cleveland Cavaliers LeBron James Kevin Durant Stephen Curry finale prvaki

Torek, 13. 6. 2017, 17.28

6 let, 6 mesecev

Še se jim bodo morali prikloniti

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Golden State Warriors prvaki NBA | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Drugič v treh letih in skupno petič so Golden State Warriors postali prvaki lige NBA. Moštvo številnih zvezdnikov na čelu z najkoristnejšim košarkarjem finala Kevinom Durantom in Stephom Curryjem je po današnjem dnevu postalo tudi že osrednji kandidat za nadaljevanje vladavine v prihodnji sezoni. Poraženec LeBron James pozdravlja lanskoletni prestop Duranta k Bojevnikov in o tem podal svoje mnenje.

Golden State Warriors : Cleveland Cavaliers 4:1. Takšen je bil rezultat velikega finala med najboljšima moštvoma lige NBA. Golden State je šele v finalu prvič izgubil v letošnji končnici, ki jo je končal s 16 zmagami.

Najkoristnejši mož finala (MVP) je postal Kevin Durant, ki še ne ve, kam bo postavil prestižno lovoriko, v šali pa je dejal, da jo namerava kar vse poletje nositi s seboj.

"Biti del šampionske ekipe, postati prvak ter MVP so otroške sanje. Ekipi sem pomagal drugače kot v preteklosti. Poskušal sem skakati, narediti prostor za Stepha (Stephen Curry, op. a.) in Klayja (Klay Thompson, op. a.), tudi biti agresiven na košu ter biti strelec. Občutek je neverjeten," so bile besede Duranta.

Hotel je polivanje s šampanjcem

Prvič v karieri je tako postal prvak lige NBA, kar je poseben mejnik: "Tako sem hotel zmagati in imeti prho s šampanjcem, postati MVP … Vedel sem, da imampred seboj velike stvari."

V finalni seriji se je lahko pohvalil s 35,2 točke, 8,4 skoka in 5,4 podaje na tekmo, ob tem pa je treba dodati, da je iz igre metal neverjetno, kar 59-odstotno. Na zadnji tekmi je dosegel 39 točk in bil v ključnih trenutkih, ko se je Cleveland približal, najbolj razpoložen.

 

"Kdo sem jaz, da bi lahko govoril, ali je pošteno ali ne"

LeBron James je bil izjemen v finalu, vendar je imel Golden State preveč kakovostnih košarkarjev, da bi jih lahko skupaj s soigralci preskočil. | Foto: Guliverimage/Getty Images LeBron James je bil izjemen v finalu, vendar je imel Golden State preveč kakovostnih košarkarjev, da bi jih lahko skupaj s soigralci preskočil. Foto: Guliverimage/Getty Images Na strani poražencev je bil tudi tokrat skoraj neustavljiv LeBron James, ki je tekmo končal pri 41 točkah, 13 skokih in 8 podajah. A je priznal, da se je bilo tako kakovostnemu Golden Statu težko postaviti po robu.

Veliko strokovnjakov govori, da za ligo NBA ni dobrodošlo, da imajo bojevniki takšno moštvo, s katerim bi lahko vladali tudi v prihodnje. Nemudoma po koncu finala so postali osrednji favoriti za nov naslov v prihodnjem tekmovalnem obdobju. Kar 90-odstotkov možnosti jim pripisujejo za nov pohod na košarkarski vrh.

Prejšnji teden je James branil potezo Duranta, da je lani poleti okrepil vrste Wrarriors: "Če bi bil jaz lastnik kluba, bi prav tako želel podpisati vsakega. Mislim, da je to dobro za našo ligo. Poglejte, kakšna je gledanost na televiziji. Poglejte, koliko denarja se steka v našo ligo. Kdo sem jaz, da bi lahko govoril, ali je pošteno ali ne."

Zato pa bo zanimivo videti, kako se bodo karte premešale v letošnjem poletju, ko bo kar nekaj odličnih košarkarjev končalo na tržnici.

Ne spreglejte