Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 7. 2012,
13.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 1. 7. 2012, 13.48

8 let

Schortsanitis izbira med tremi, dva odhoda iz PAO

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V zatišju pred začetkom OI so košarkarski klubi začeli s sestavljanjem moštev za naslednjo sezono. Kljub temu, da se je prestopni rok šele začel, je že prišlo do kar nekaj menjav klubskih barv.

Sofoklis Schortsanitis (206 cm, 1985) je po sezoni sporočil, da bo zapustil izraelski Maccabi, sedaj pa je razkril, da ima na mizi tri ponudbe. To so Galatasaray, Caja Laboral in Panathinaikos. "Ponudbe so na mizi, " je dejal igralčev agent Panos Kapazoglu, ki pa ni želel razkriti, kateremu klubu je najbližje "baby shaq". Zadnje dve sezoni je robustni center (tehta namreč 156 kilogramov), ki ima kamerunske korenine, preživel v Maccabiju, pred tem pa nastopal za Olympiakos, Iraklis, Aris in Cantu.

Spremembe v Panathinaikosu

Po odhodu legende na trenerskem stolčku Panathinaikosa Željka Obradoviča, sta na obzorju še odhoda dveh igralcev. Krilni košarkar, Kostas Kaimakoglu je blizu podpisa z Lakovičevim Galatasarayem. V grškem podprvaku je preživel dve sezoni, pred tem pa igral še za Maroussi in z njim gostoval tudi v Ljubljani. Drugi odhajajoči igralec je grški branilec Nick Calathes. Njegov nov klub je ruska Lokomotiva iz Kubana, kjer ji je lani "dirigiral" slovenski selektor Božidar Maljković. Calathes je pred igranjem za klub iz Aten študiral na Floridski univerzi. Prestop je na svojem Twiteerju potrdil predsednik kluba Andrey Vedischev.

Banić v Uniks, razprodaja Širokega?

Hrvaški reprezentant Marko Banić (204 cm, 1984) po sedmih sezonah zapušča Bilbao in se seli v Uniks iz Kazana. V Bilbau je bil v zadnjih sezonah eden najpomembnejših igralcev in je tako ob Aaronu Jacksonu (ki je odšel v CSKA) velika izguba za baskovski klub, ki se je lani prebil vse do četrtfinala evrolige, kjer je izgubil proti CSKA. Banić je športno pot začel v Zadru, v lanski sezoni pa je dosegal 13,3 točke in 4 skoke v 20 tekmah evrolige. V Bilbau pa se že ozirajo po igralcih, ki bi lahko zapolnili luknjo po odhodih. V kratkem bi se jim lahko pridružil Fran Pilepić (193 cm, 1989), lani igralec Širokega, s katerim je v pretekli sezoni osvojil peto mesto v regionalni ligi. Za Pilepića se zanima tudi zagrebška Cedevita, vendar je odhod v Španijo tik pred realizacijo. Odškodnina naj bi znašala 60.000 evrov. Široki je bil z mlado ekipo nasploh eno večjih presenečenj, zato ne čudi, da je veliko zanimanja za njihove igralce. Na seznamu odhajajočih se bi lahko hitro znašel tudi Ivan Ramljak (200 cm, 1990), ki so ga nekateri že preselili v Cibono, vendar je predsednik Širokega Ante Suton to zavrnil: "Ramljak je naš igralec. Takoj, ko bomo na račun dobili odškodnino, gre lahko v Cibono ." Veliko zanimanja pa je še za centra Darka Planinića (211 cm, 1990), za katerega se prav tako zanimata finalista hrvaškega prvenstva Cibona in Cedevita, vendar imata močno konkurenco v CSKA in Maccabiju.

Blums v Rytas, Jankunas ostaja v Žalgirisu

Lietuvos Rytas, katerega vodi Aleksandar Džikić, nekdanji trener Krke in Olimpije, je okrepil Janis Blums (190 cm, 1982), ki je za klub iz Vilne že igral v sezoni 2006/07. Lansko sezono je preživel v dresu Bilbao. Kapetan Žalgirisa Paulus Jankunas (206 cm, 1984) je še za eno sezono podaljšal sodelovanje z nekdanjim prvakom Evrope. Razen sezone 2009/10 ko je bil član ruskega Khimkija, je že vso kariero član Žalgirisa.

Ne spreglejte