Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
18. 12. 2017,
21.27

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Banvit Gašper Vidmar Sašo Filipovski liga prvakov liga prvakov

Ponedeljek, 18. 12. 2017, 21.27

6 let, 4 mesece

V torek bitka med Olimpijo in banvitom

Sašo Filipovski z Banvitom nad zmaje: Olimpija je nevarna in nepredvidljiva

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Sašo Filipovski | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Košarkarji Petrol Olimpije bodo v torek zvečer na tekmi lige prvakov v Stožicah gostili turški Banvit. Tako sta se za dva dni v domačo Ljubljano vrnila Sašo Filipovski in Gašper Vidmar. Prvi je 12 let delal v Olimpiji, drugi je otrok Slovana. Zdaj sta drugo sezono trener in kapetan malega kluba iz Bandirme, ki je spomladi osvojil turški pokal in bil finalist lige prvakov.

Banvit ima z dvema milijonoma evrov šele 12. proračun turške lige. V domačem prvenstvu tako trenutno zasedajo šele 10. mesto, v šibkejši ligi prvakov s petimi zmagami v Olimpijini skupini drugo. "Smo nova ekipa. Preveč je še nihanj v igri. In to moramo popraviti. A pomembno je, da se kot ekipa borimo," je povedal Gašper Vidmar, ki je drugi strelec ekipe v ligi prvakov.

Olimpija je v skupini C sedma. Dobila je tri od osmih tekem. A Sašo Filipovski je niti malo ne podcenjuje. "Olimpija je nepredvidljiv nasprotnik. Nekatere tekme odigrajo odlično. Imajo pa vzpone in padce, kar velja za mlado ekipo. To njihovo spremenljivost smo občutili tudi na tekmi v Bandirmi. Vodili smo že za 19 točk in srečno zmagali v podaljšku. Zavedamo se, da se ne predajajo, da igrajo zelo hitro košarko, da imajo veliko svobode v igri. In zato so nevarni. Morali bomo igrati disciplinirano in pametno, da se ne bodo razleteli po igrišču. Imajo gibljive centre: Oliver je na štirici zelo prodoren, Morgan konstantno daje okoli 20 točk in je zares dobra okrepitev. Tudi na zunanji liniji imajo nekaj nadarjenih igralcev, ki jih vodi Lorbek, ki je pravi ostrostrelec."

A tekma z Olimpijo je bila le ena od tem pogovora z Vidmarjem in Filipovskim, ko ju je v hotelu, kjer biva Banvit, obiskala ekipa Planet TV-ja. Za košarkarsko oddajo Zicer (vsak ponedeljek ob 20.00 na Planet 2) je nastal naslednji zanimiv prispevek.

Ne spreglejte