Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 2. 2019,
18.11

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Natisni članek

Saša Dončić Luka Dončić Luka Dončić

Četrtek, 7. 2. 2019, 18.11

5 let, 2 meseca

Saša Dončić: Čas je pokazal svoje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Luka in Saša Dončić | Saša Dončić je ponosen na sinovo kariero in to, kar počne tudi v ligi NBA. | Foto Sportida

Saša Dončić je ponosen na sinovo kariero in to, kar počne tudi v ligi NBA.

Foto: Sportida

V ligi NBA in po svetu je veliko govora o Luki Dončiću, ki s svojimi igrami navdušuje košarkarske navdušence, medtem pa se na drugem koncu zemeljske poloble njegov oče Saša Dončić ukvarja z dogajanjem v majhni Iliriji, ki se bori za obstanek v ligi.

Košarkarske gene je Luka Dončić pridobil od očeta Saša, ki je bil svoj čas tudi košarkar. Že v času njegove kariere je Luka poprijel za žogo in se prav tako podal v svet, ki je očetu še vedno osrednji v življenju. Ker je bil tako nadarjen in je prerasel slovensko okolje, so v družini začeli gledati v tujino, kjer bi se lahko v prihodnje Luka kalil.

Luka Dončić
Sportal Dončić najmlajši v zgodovini s takšnim podvigom, med tekmo dobil nova soigralca

"Pri Galatasarayju je bilo, kar se infrastrukture in pogojev tiče, vrhunsko. Ko smo prišli na trening in sem videl, kako se dela z mladimi, se mi je v glavi potegnila ročna zavora. Način treningov mi ni bil všeč. Ko smo prišli v Real, sem bil isti trenutek prepričan, če bi si Luka seveda želel, da je to zanj prava sredina. Spomnim se tistih časov, ko so dve, tri leta, dokler ni igral za prvo ekipo, pljuvali po meni. Čas je pokazal svoje. Odločitev, da je šel v Real Madrid, je bila prava," se je spomnil prvega odhoda v tujino njegov oče Saša, ki je bil nedavno operiran na grlu.

Evropska naveza bo lahko super delovala

Z navdušenjem spremlja sinovo kariero onstran Atlantika. V pogovoru za Planet TV se je dotaknil tudi zadnje menjave Dallas Mavericks, v kateri je med drugim v Teksas prišel latvijski velikan Kristpas Porzingis: "Evropska naveza bo lahko super delovala. Čas bo pokazal. Kar se tiče Lukove osebne kariere, je bilo idealno, da se je razvijal, imel žogo v rokah. Verjetno bo s prihodom Porzingisa tega malo manj, ker bo zahteval svoje žoge."

Luka Dončić
Sportal Dončić izenačil rekord in poskrbel za pomembno zmago Dallasa

Luka ne podpira nastanka biografije

Saša Dončić | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Danes je prišlo v našo redakcijo obvestilo Lukove PR-službe glede nastanka in izdaje biografije avtorjev Vladimirja Stankovića in Igorja Đurovića. Kot so zapisali, je Luka ne podpira.

"Avtorja še vedno nočeta upoštevati Lukove jasne želje, da je ne izdata. Luka je biografijo, pri kateri ne odstopa od mnenja, da je zanjo premlad, prejel v roke na začetku januarja v Dallasu. V celoti jo je prebral in preučil. Potem ko se je seznanil še s samo vsebino, pa je o svoji odločitvi še bolj prepričan. Kot je že v enem od intervjujev omenil gospod Đurović, Luko le bežno pozna, to pa se odraža tudi pri vsebini knjige, pri kateri gre v večini zgolj za povzemanje že napisanih člankov in Lukove statistike," so zapisali iz PR-službe.

Svojo izjavo je podal tudi Luka: "Biografijo sem prebral. Cenim trud in čas, ki sta ga v knjigo vložila gospod Đurović in gospod Stanković, vendar moje stališče do nje ostaja enako. Kar nekaj podatkov v knjigi ne drži in če se bom kdaj v prihodnosti odločil imeti svojo biografijo, bi si želel, da tisti, ki jo bodo prebirali, dobijo verodostojne podatke, tudi o pomembnih trenutkih v moji karieri, ki bodo zapisani tako, kot so se v resnici zgodili. Ne gre pa samo za vsebino. Gre za neki pošten odnos do mene."

Razmišljanje, kot ga ima Luka, želi prenašati na mlajše košarkarje

Takšnih predstav, kot jih kaže njegov sin v dresu Dallasa, ne more pričakovati od svojih košarkarjev pri Iliriji. Ljubljanski klub je na poti, da postane drugoligaš, saj je v dozdajšnjem poteku sezone državnega prvenstva zmagal le enkrat, a verjame, da se lahko kaj spremeni tudi v boju za obstanek.

Luka Dončić
Sportal Dončiću delnice visoko kotirajo

In pri mladih igralcih, ki jih ima v moštvu kar nekaj, poskuša učiti te stvari, ki so pri njegovem sinu videti nekako prirojene in enostavne: "Luke ni strah narediti napake. Tudi, če jo naredi, bo ponovil to stvar. To je tista samozavest, ki jo ima. In takšnega razmišljanja želimo učiti mlajše košarkarje. Ni težava, če naredijo napako, saj napako dela tisti, ki hoče nekaj narediti. Tisti, ki ne želi ničesar narediti, je ne bo naredil."

V pogovoru za Planet TV je Saša spregovoril še o dveh temah. Iliriji in sosedi Olimpiji ...

Dončić o Iliriji ...

... o Olimpiji

Luka Dončić Porzingis
Sportal Zvezdnik, ki je okrepil Dallas, že niza hvalospeve na račun Luke Dončića
Ne spreglejte