Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
28. 5. 2017,
9.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Kevin Durant Stephen Curry Golden State Warriors Cleveland Cavaliers LeBron James

Nedelja, 28. 5. 2017, 9.20

6 let, 6 mesecev

S prstom kažejo na zvezdnika Duranta, a jim je vse serviral na pladnju

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Kevin Durant | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Onstran luže je vse pripravljeno na veliki košarkarski spektakel med branilci naslova Clevelandom in Golden Statom. To bo že tretji zaporedni finale lige NBA med tema ekipama, ki sta v ZDA razred zase. Mediji v ZDA so se spravili na zvezdnika Kevina Duranta, da naj bi njegov odhod k Bojevnikom negativno vplival na ligo NBA.

Kevin Durant je lani poleti iz Oklahome City Thunder prestopil v vrste Golden State Warriors z željo, da osvoji šampionski prstan. Na dobri poti je, da mu to uspe, vendar bo moral skupaj s soigralci preskočiti čvrsti Cleveland na čelu s prvim zvezdnikom LeBronom Jamesom.

Nekateri v ZDA so označili, da ima ta prestop negativne posledice za ligo, saj je izgubila na izenačenosti, vendar je Durant hitro našel odgovore na obtožbe: "Kot da sem jaz razlog, zakaj se Orlando petič ali šestič zapored ni uvrstil v končnico? Ali sem jaz razlog, da je Brooklyn dal vse svoje možnosti za izbor na naboru Bostonu? Ali sem jaz razlog, da niso dobri," se je Durant zasmejal.

Nato je nadaljeval: "Ne morem igrati v vseh moštvih. Zapustil sem samo eno ekipo. Z mojim prestopom ne bi mogel narediti, da bi bila celotna vzhodna ali zahodna konferenca boljša."

Zdaj je pred njim nov izziv. V velikem finalu lige NBA mu bo nasproti stal Cleveland z Jamesom, proti kateremu se je v dresu Oklahome v sezoni 2011/12 že pomeril za laskavo lovoriko, vendar moral takrat priznati premoč Miami Heat.  To bo že tretji zaporedni finale med moštvoma, obe ekipi pa sta si razdelili dozdajšnji izplen.

Spored finala lige NBA

Prva tekma
2. junij (po našem času), Golden state Warriors – Cleveland Cavaliers

Druga tekma
5. junij, Golden state Warriors – Cleveland Cavaliers

Tretja tekma
8. junij, Cleveland Cavaliers - Golden state Warriors

Četrta tekma
10. junij, Cleveland Cavaliers - Golden state Warriors

Morebitna peta tekma
13. junij, Golden state Warriors – Cleveland Cavaliers

Morebitna šesta tekma
16. junij, Cleveland Cavaliers - Golden state Warriors

Morebitna sedma tekma
19. junij, Golden state Warriors – Cleveland Cavaliers

*- ekipi igrata na štiri zmage

"Ponavadi ne ceniš nečesa dovolj, dokler tega nimaš več"

V finalu zahodne konference proti San Antonio Spurs je bil zelo razpoložen, saj je v povprečju dosegal 28 točk. | Foto: Getty Images V finalu zahodne konference proti San Antonio Spurs je bil zelo razpoložen, saj je v povprečju dosegal 28 točk. Foto: Getty Images V letošnji končnici so za odtenek boljši košarkarji Goldena Stata, ki še ne poznajo poraza, medtem ko je Cleveland enkrat proti Bostonu izgubil.

"Mi in košarkarji Clevelanda smo trdo delali, da smo prišli do mesta, na katerem stojimo zdaj in se potegujemo za naslov prvaka. In liga je izjemno močna, saj v njej igra ogromno nadarjenih košarkarjev. Vsak večer imaš pred seboj izziv. Vsak večer je bil težak. Nismo kar v spanju pršili do finala. Vsako tekmo v rednem delu sezone in v končnici smo morali odigrati zavzeto in dokazati, kaj znamo," razlaga Stephen Curry.

Njegov soigralec Draymond Green pa izpostavlja, da je pohod Golden Stata in Clevelanda dobra stvar za ligo NBA: "Vsi bi radi rekli, da je to že dolgočasno, vendar ponavadi ne ceniš nečesa dovolj, dokler tega nimaš več. Mislim, da se le premalo ceni to veličino. Ko pogledaš na to vse skupaj, spoznaš, da ni veliko ljudi doživelo veličine. Morda nekateri le ne razumejo, kaj gledajo. Mislim, da sta v finalu dve veliki ekipi z izjemnimi igralci."

Ne spreglejte