Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
25. 5. 2015,
18.20

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mirza Begić Gašper Vidmar Saša Vujačić Jure Balažič Miha Zupan Aleksej Nikolić Uroš Slokar Jure Zdovc

Ponedeljek, 25. 5. 2015, 18.20

3 leta, 3 mesece

Rizvić se je rešil v velikem slogu, Dončić spet igral za Real

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V španskem prvenstvu se je v zadnjem krogu rednega dela izpada rešil Hasan Rizvić z Manreso, sezono pa je v Turčiji presenetljivo hitro končal Gašper Vidmar. Jaka Klobučar v Nemčiji v polfinalu.

Zadnji krog rednega dela španskega prvenstva je bil srečen za Manreso, ki je slavila veliko zmago proti Realu iz Madrida in se obdržala v prvoligaški konkurenci. Hasan Rizvić je za Manreso začel na klopi, nato pa v 21 minutah prispeval 11 točk in dodal sedem skokov.

Real si je po evroligaškem naslovu privoščil dva zaporedna spodrsljaja v domačem prvenstvu, čeprav je že nekaj časa imel zagotovljeno prvo mesto po rednem delu, je v preteklem tednu izgubil kar dvakrat. Še pred porazom z Manreso jih je premagala tudi Kutxa Laboral Mirze Begića, tretjo priložnost v španskem prvenstvu pa je pri Madridčanih dočakal Luka Dončić, ki je na parketu preživel pet minut in dosegel dve točki.

V končnici se bo Begić z Kutxo Laboral srečal z Unicajo, Real Madrid pa v četrtfinalu pričakuje Gran Canario, kjer igra nekdanji član Olimpije, Finec Sasu Salin.

V turškem prvenstvu po četrtfinalnih obračunih ni več slovenskih predstavnikov. Gašper Vidmar je z Darušafako redni del končal na visokem tretjem mestu, nato pa gladko izpadel proti Trabzonsporju in hitro končal sezono.

Konec sezone je tudi za Alekseja Nikolića. Njegov Spars je bil z 0:2 v zmagah slabši od Širokega v polfinalu bosanskega prvenstva. Za mladega slovenskega reprezentanta je bila to tudi zadnja tekma v dresu Sarajevčanov, saj mu je potekla pogodba. V prihodnji sezoni si želi narediti korak naprej, poleti pa bo sodeloval tudi na naboru lige NBA.

Ulm Jake Klobučarja je potreboval pet tekem, da se je prebil v polfinale nemškega prvenstva. Slovenski reprezentant je na odločilni tekmi začel v prvi postavi in dosegel devet točk. V polfinalu jim nasproti stojijo košarkarji Bamberga, ki so dobili prvo tekmo.

Ne spreglejte