Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
19. 8. 2017,
21.57

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98

Natisni članek

Jaka Lakovič EuroBasket 2017

Sobota, 19. 8. 2017, 21.57

2 leti, 8 mesecev

Po porazu Slovenije proti Turčiji s 84:86

"Ravno v pravem trenutku je prišla ta tekma"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98
gogi

Odhod na turnir v Izrael je slovenskemu selektorju odprl nova obzorja, saj je lahko po dveh porazih videl, kaj slovenski košarkarski reprezentanci primanjkuje. V drugo so bili s 86:84 boljši Turki. "Nismo se znali odzvati na njihovo obrambo, dobili smo veliko lahkih košev, kar nas je stalo zmago," je Jaka Lakovič, pomočnik selektorja, iskal razloge za poraz.

V primerjavi s tekmo proti Izraelu so slovenski košarkarji bolje začeli sobotni dvoboj s Turčijo. Večji del prve četrtine so vodili, ob koncu pa hitro zapravili prednost in v prvih desetih minutah prejel velikih 24 točk.

Boljši obraz so Goran Dragić, ki je bil z 22 točkami najboljši strelec Slovenije, in soigralci pokazali v tretji četrtini, ko so prav po košu slovenskega kapetana vodili s 56:50.

Takrat so v obrambi začele nastajati luknje. Turki, ki bodo gostili eno od skupin uvodnega dela EuroBasketa in izločilne boje, so počasi začeli prevzemati pobudo in pet minut pred koncem vodili že z 80:68. Slabo minuto in pol pred zadnjim zvokom sirene so imeli še vedno naskok osmih točk pri 85:77.

"V napadu lahko še popravimo veliko stvari, tudi v obrambi"

"Tekma je bila zelo težka, a je prišla ob ravno pravem času v tem pripravljalnem obdobju. Nismo se znali odzvati na njihovo obrambo, dobili smo veliko lahkih košev, kar nas je stalo zmago," je Jaka Lakovič iskal razloge za poraz. | Foto: "Tekma je bila zelo težka, a je prišla ob ravno pravem času v tem pripravljalnem obdobju. Nismo se znali odzvati na njihovo obrambo, dobili smo veliko lahkih košev, kar nas je stalo zmago," je Jaka Lakovič iskal razloge za poraz. Na sceno sta stopila Dragić in Klemen Prepelič. Drugi je imel pri 84:85 priložnost, da izenači, vendar je drugi prosti met zgrešil.

V zadnjem napadu je imela četa Igorja Kokoškova, ki je izgubila skok, priložnost za izenačenje, vendar met Dragića ni končal v košu (84:86). Slovenski košarkarski biser Luka Dončić se je tokrat zaustavil pri štirih točkah.

"Tekma je bila zelo težka, a je prišla ob ravno pravem času v tem pripravljalnem obdobju. Nismo se znali odzvati na njihovo obrambo, dobili smo veliko lahkih košev, kar nas je stalo zmago. V napadu lahko še popravimo veliko stvari, tudi v obrambi nam v prvem polčasu ni šlo, v drugem smo to popravili, imeli nekaj odličnih minut. Dobro smo odigrali proti koncu, jih ujeli, lahko bi tudi zmagali, a se na koncu ni izšlo," je po tekmi povedal pomočnik selektorja reprezentance Jaka Lakovič.

Ne spreglejte