Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
10. 11. 2012,
9.27

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Teemu Rannikko Union Olimpija Evroliga

Sobota, 10. 11. 2012, 9.27

8 let, 1 mesec

Rannikko: Zmaga je nujna

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kapetan Uniona Olimpije Teemu Rannikko je po tekmi z Real Madridom iskal pozitivne stvari, na katere se mora moštvo nasloniti na prihodnjih tekmah. Izpostavil je energijo.

"Naredili smo vse, kar je bilo v naših močeh. Pustili smo vse na parketu, kar imamo. Igrali smo proti najboljši ekipi v evroligi. Moraš igrati perfektno, da premagaš Real. Bili smo blizu pri zaostanku petih točk, vendar smo zgrešili. Real je napako kot izkušena ekipa takoj izkoristil. Mislim, da smo imeli priložnost, da pridemo do takšnega zaključka, kot smo si ga želeli, vendar nam je malce zmanjkalo. Real ima vse. Na vseh igralnih mestih ima po dva odlična igralca. Gledano v celoti smo se večkrat vrnili, kar je dobrodošlo za naprej. S porazom ne smeš biti nikdar zadovoljen. Sem pa bolj zadovoljen kot po zadnji tekmi, katero smo odigrali slabo. Prikazali smo povsem drugačen obraz. To energijo, kakovost … moramo prenesti na nedeljo," so bile prve besede Teemuja Rannikka po porazu z Realom s 76:89.

Tako kot vsi fantje v ekipi se tudi on zelo dobro zaveda, da je prišel že čas za prekinitev črne serije sedmih zaporednih porazov. In nedeljski tekmec Szolnolki je pravšnji, da Ljubljančani obrnejo list in spet lažje zadihajo: "Zmaga je nujna. Vsi se zavedamo tega. Malo časa imamo za regeneracijo, vendar treniramo tako, da bi bili pripravljeni na takšne obračune. Moramo igrati mirno in se boriti kakor proti Realu."

Za uspeh proti Madžarom bo potrebna tudi njegova dobra igra. Kapetan Uniona Olimpije se po težavah s kolenom še ni vrnil v tisto pravo formo, bolj kot o svoji igri pa razmišlja o predstavah celotnega moštva. "Vedno je tako, da lahko igraš bolje. Upam, da nihče v moštvu ni zadovoljen s svojimi predstavami, ker izgubljamo. Sam ne razmišljam o mojih predstavah. Bolj se obremenjujem z igrami ekipe. Po vseh teh porazih moramo biti pripravljeni na vse. Na naslednji tekmi moramo pokazati pravi obraz," je v slogu kapetana zaključil finski košarkar.

Ne spreglejte