Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
18. 7. 2017,
12.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Igor Kokoškov Anthony Randolph EuroBasket 2017 Luka Dončić Luka Dončić

Torek, 18. 7. 2017, 12.05

6 let, 6 mesecev

Začetek priprav na EuroBasket 2017

Randolpha in Dončića pričakujejo že na prvem treningu

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

V sredo bo priprave na evropsko košarkarsko prvenstvo začela slovenska moška reprezentanca. Na prvem treningu naj bi manjkala zgolj kapetan Goran Dragić in mladi reprezentant Žan Mark Šiško.

Luka Dončić pred prvim poletjem v slovenski reprezentanci. | Foto: Reuters Luka Dončić pred prvim poletjem v slovenski reprezentanci. Foto: Reuters

Če ne bo presenečenj, bo imel slovenski selektor Igor Kokoškov na sredinem večernem treningu na voljo 16 reprezentančnih kandidatov. S predhodnim opravičilom bosta manjkala le kapetan Goran Dragić, ki bo skladno s pravili lige NBA izbrani vrsti na voljo po 1. avgustu, in član ljubljanske Ilirije Žan Mark Šiško, ki se z mlado reprezentanco te dni mudi na evropskem prvenstvu v Grčiji. Kandidatom za nastop na članskem EuroBasketu se bo pridružil po končanem prvenstvu.

Anthony Randolph že jutri v Zrečah. | Foto: Getty Images Anthony Randolph že jutri v Zrečah. Foto: Getty Images Randolph bo zamudil zgolj nekaj ur

"Vsi drugi naj bi prišli," so nam zagotovili pri Košarkarski zvezi Slovenije. Pred sedež te organizacije naj bi tako v sredo prispel tudi dolgo pričakovani Luka Dončić ter se s soigralci nato odpravil v Zreče. Neposredno pod Roglo pa bo pripotoval njegov klubski in po novem skorajšnji reprezentančni soigralec Anthony Randolph. Američan bo sodeloval že na prvem treningu, čeprav v žepu še nima slovenskega potnega lista. Vseeno so pri KZS na to temo dokaj mirni, saj je državni zbor že pretekli teden pripravil zakonsko podlago za naturalizacijo, tako da mora zdaj o njegovem primeru odločati še vlada.

Prva tekma že čez 12 dni

Reprezentanca se bo do konca tedna pripravljala v Zrečah. Sledi selitev v Rogaško Slatino, kjer bodo Kokoškov in druščina ostali vse do 30. julija in prve pripravljalne tekme z univerzitetno ekipo Rusije. V prvem tednu avgusta, ko se bo soigralcem priključil tudi kapetan Dragić, bodo reprezentanti razpeti med Zrečami in Mariborom. V tamkajšnji dvorani Tabor bodo nato odigrali pripravljalni tekmi z Madžarsko in Češko. Avgusta bo reprezentanca nato gostovala še na turnirjih v Opatiji in Tel Avivu, pred domačimi navijači pa se bo pokazala še 24. avgusta, ko bo v Stožicah gostovala Hrvaška. Dan zatem se bosta sosedi pomerili še za zaprtimi vrati.

Slovenija 2017

Jaka Blažič, Vlatko Čančar, Žiga Dimec, Luka Dončić, Gregor Hrovat, Jan Kosi, Miha Lapornik, Blaž Mahkovic, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Matic Rebec, Luka Rupnik, Žan Mark Šiško, Gašper Vidmar, Saša Zagorac, Anthony Randolph in kapetan Goran Dragić.

 

S kom na EP?
Spomnimo, Slovenci bodo na evropskem prvenstvu (31. 8.–17. 9.) sprva nastopali v skupini A na Finskem. V Helsinkih se bodo pomerili s Poljsko, Finsko, Grčijo, Islandijo in Francijo. V drugi del, ki bo potekal v Istanbulu v Turčiji, vodi uvrstitev na eno od prvih štirih mest v skupinskem delu. 9. in 10. septembra bodo na sporedu tekme osmine finale, slovenska skupina A pa se bo "križala" s skupino B, v kateri so reprezentance Nemčije, Ukrajine, Litve, Izraela, Italije in Gruzije.
Ne spreglejte