Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
1. 9. 2013,
21.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

EuroBasket

Nedelja, 1. 9. 2013, 21.47

8 let

Prvo ime so Španci, za njimi pa takoj Slovenci

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najbolj prepričljivi od reprezentanc, ki bodo nastopile v skupini C evropskega prvenstva v košarki, sta bili v pripravljalnem obdobju Španija in Slovenija. Naš prvi tekmec Češka do vsega dveh zmag.

Slovenija, Španija, Hrvaška, Poljska, Gruzija in Češka bodo nastopile v skupini C evropskega prvenstva v Celju. Prvo ime je kajpak Španija kot aktualni evropski prvak, takoj za košarkarji z Iberskega polotoka pa delnice najvišje kotirajo naši izbrani vrsti.

Španci kot prvi favoriti prvenstva bodo v Sloveniji nastopili brez dveh glavnih junakov s preteklih tekmovanj – Paua Gasola in Juana Carlosa Navarra. Kljub njuni odsotnosti so v pripravljalnem obdobju pokazali moč in v zadnji tekmi dobesedno povozili Veliko Britanijo s 100:46. Letos še ne poznajo poraza in bodo začeli evropsko prvenstvo kot edina neporažena ekipa - 8 zmag in 0 porazov.

Zelo razpoloženi so bili tudi slovenski košarkarji, ki so po učinkovitosti takoj za Španci. V dvanajstih obračunih so pokleknili le dvakrat – proti Srbiji in Franciji.

Naš prvi nasprotnik na EuroBasketu, reprezentanca Češke, je bil v poletnem obdobju manj konkreten, saj je v sedmih tekmah le dvakrat prišel do zmage, a se lahko pohvali z ruskim skalpom.

Veliko skrbi so imeli naši južni sosedje Hrvati. Igra ni bila na želeni ravni in temu primerni so bili tudi rezultati (4 zmage – 6 porazov). Povrh vsega se jim je za konec poškodoval še Marko Tomas. Se pa lahko "pohvalijo" celo z enim remijem proti Latviji – bilo je 71:71.

Sodeč po pripravljalnih tekmah bo izjemno nevaren nasprotnik Poljska. Začetni stadij ciklusa priprav sicer ni hvale vreden, so pa gostitelji evropskega prvenstva leta 2009 zaigrali povsem drugače, ko se je ekipi priključil soigralec Gorana Dragića pri Phoenix Suns Marcin Gortat. Ob njegovi prisotnosti so Poljaki zmagali na petih tekmah in izgubili vsega dvakrat.

Neugodni pa bodo tudi Gruzijci, ki ne bodo imeli v svojih vrstah Vladimirja Boise. Premagali so denimo Srbe ter Bosno in Hercegovino.

Ne spreglejte