Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 11. 2017,
10.24

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

1

Natisni članek

Gregor Hrovat Gašper Okorn Domen Lorbek Roman Lisac Petrol Olimpija

Torek, 14. 11. 2017, 10.24

6 let, 6 mesecev

Pri Olimpiji sprejeli nujen ukrep

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

1

Petrol Olimpija Venezia | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Da ima Petrol Olimpija okrnjeno zasedbo, če gledamo količino kakovostnih košarkarjev, je jasno že vse od začetka sezone. Sanacija dolgov je razlog, da je igralski kader podhranjen, zlasti ker igra na treh frontah. Zato so se v klubu odločili, da bodo v slovenskem prvenstvu stopili korak nazaj.

Košarkarji Petrol Olimpije so v dobrem mesecu odigrali že osemnajst tekem, kar pomeni, da si tekme sledijo na dobra dva dneva. Ljubljančani namreč igrajo v treh tekmovanjih (liga ABA, Liga prvakov in državno prvenstvo). In ker sta že lep čas poškodovana prvi organizator igre Talor Battle in Jan Barbarič, ima glavni trener Gašper Okorn še toliko več preglavic pri rotaciji igralcev.

Za kakovosten trening tako ali tako ni časa, zato je igranje na treh frontah nesmiselno. V nedeljo so zmaji sedmič zmagali, kar je bila tretja zmaga v regionalni ligi ABA, kjer je na desetem mestu.

"Določeni zametki igre navdušujejo. Sposobni smo igrati dobro košarko. Vprašanje je, koliko minut," opozarja Domen Lorbek.

Olimpijina igra pade, ko morajo na parket rezervisti, ki ne dajo takšnega doprinosa, kot bi si mnogi želeli.

V državnem prvenstvu vključevali mladince

Zato bi morali ti igralci svojo priložnost iskati v državnem prvenstvu, kjer pa prav tako ne blestijo, zato morajo nosilci tudi v domačem okolju igrati po več kot trideset minut. In ko trikrat na teden igraš z obilno minutažo, se to pozna na kakovosti igre, saj prave svežine in lakote po igri ni.

"Prednost bi dal ligi ABA. Ta je pot nazaj tja, kjer je Olimpija že bila. Najprej v Eurocup, nato pa morda kdaj z osvojenim naslovom priti v Evroligo," razmišlja nekdanji odlični košarkar Peter Vilfan.

V vodstvu kluba so se zdaj odločili za prvi ukrep, saj je z devetimi košarkarji na treh frontah praktično nemogoče igrati in hkrati pričakovati dobre rezultate. "V državnem prvenstvu bomo začeli vključevati mladince," poudarja direktor kluba Roman Lisac.

V prvem delu državnega prvenstva je tako ali tako ključno le to, da se klub uvrsti med osem najboljših, saj se v ligi za prvaka vse začne z ničle, točke iz prvega dela se namreč ne prenašajo naprej.

S tem so dali v ljubljanskem taboru vedeti, da bodo sile usmerili v ligo ABA, kjer je cilj uvrstitev med šest najboljših. Od tega je zdaj oddaljena le za zmago. "Liga ABA je zelo izenačena, izjema so prve tri ekipe. Verjamem, da če bomo igrali kot proti MZT, se lahko nadejamo dobrih rezultatov," pravi kapetan Gregor Hrovat.

Kmalu poročilo o dolgu. Tudi nov pokrovitelj in prepotrebna okrepitev?

Res je, da ima Olimpija več porazov kot zmag, a so razlogi za to tudi objektivni. Zaradi sanacije je ekipa še cenejša kot lanska, najbolj pa se Okornu pozna, da ima prekratko klop. "Trener ima podporo predsednika in tudi mene. Do novega leta ne razmišljamo in se ne pogovarjamo o kakršnemkoli računu. Po novem letu se bomo pogovarjali, kaj bomo naredili, kaj nam manjka ..." daje vedeti Lisac.

V nekaj dneh bo novi predsednik kluba Tomaž Berločnik dobil končno poročilo o dolgu, medtem pa se pogovarja o potencialnem pokrovitelju, s katerim bi lahko pripeljali tudi potrebno okrepitev.

Ne spreglejte