Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 10. 2023,
4.00

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Klemen Prepelič

Sreda, 25. 10. 2023, 4.00

6 mesecev, 1 teden

Klemen Prepelič ob vrnitvi v Ljubljano

Prizor, ki bo razveselil ljubljanske navijače

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
Klemen Prepelič | Klemen Prepelič bo znova oblekel dres Cedevite Olimpije. | Foto www.alesfevzer.com

Klemen Prepelič bo znova oblekel dres Cedevite Olimpije.

Foto: www.alesfevzer.com

Cedevito Olimpijo v sredo čaka srečanje četrtega kroga Eurocupa, v katerem pa bo dres ljubljanskega kluba po nekaj letih znova oblekel tudi slovenski reprezentant Klemen Prepelič, ki je v tem tednu okrepil zasedbo slovenskih prvakov.

slovenska košarkarska reprezentanca Slovenija : Zelenortski otoki SP 2023 Klemen Prepelič
Sportal Uradno: slovenski reprezentant se je vrnil v Ljubljano

"Ves čas spremljamo, kaj se dogaja na tržnici. Začenjajo se nekateri prestopi, zato smo še bolj pozorni. A od začetka vemo, da smo omejeni s proračunom, zato bomo videli, kakšne bodo naše možnosti. Ne vemo, kdaj bi se morda lahko odprla kakšna možnost, morda prihodnji teden, morda čez mesec dni ali pa nikoli," je še pretekli teden pojasnjeval trener Cedevite Olimpije Simone Pianigiani, ki je slab teden dni kasneje v svoji zasedbi pozdravil odmevno okrepitev.

Ob neprepričljivih predstavah in nekaterih poškodbah so v ljubljanskem klubu pošteno zavihali rokave in v klub pripeljali slovenskega reprezentanta Klemna Prepeliča, ki je vsaj za dva meseca okrepil vrste slovenskih prvakov. Ti so precej skromno vstopili v novo sezono, v Eurocupu so po treh krogih še brez zmage, prepričali pa vsaj zaenkrat niso niti v ligi ABA, kjer so po štirih tekmah pri polovičnem izplenu.

Prepelič znova v dresu Cedevite Olimpije | Foto: www.alesfevzer.com Prepelič znova v dresu Cedevite Olimpije Foto: www.alesfevzer.com

Tokrat je pred ljubljansko zasedbo nova evropska preizkušnja, saj bo v Stožicah danes gostoval Prometej (18.30), ki je na treh odigranih tekmah do zdaj enkrat slavil. Ljubljanska zasedba bo danes nastopila močnejša tudi za zadnjo odmevno okrepitev – slovenskega reprezentanta Klemna Prepeliča, ki bo dva dni po uradnem podpisu pogodbe s slovenskimi prvaki prvič oblekel dres Cedevite Olimpije. "Fizično sem pripravljen. Ne sicer še na 40 minut oziroma na odgovornost, ki jo bom verjetno prevzemal v dveh ali treh tednih. Toda rezultat ne čaka. Igralci potrebujejo samozavest, ki pride z zmagami. Sem na voljo, za karkoli trener potrebuje, da se krivulja dvigne navzgor. Da se bo v Ljubljani v prvi vrsti igrala všečna košarka, ki pa tudi prinaša rezultat," je na novinarski konferenci ob selitvi v Stožice dejal Prepelič.

Kratkoročna pogodba

Ta je s klubom sklenil le dvomesečno pogodbo. "Vem, da je ta dogovor za klub zalogaj. Obe strani sta šli v neke kompromise. Ne skrivam želje, da bi še igral v evroligi. Zato sem temu primerno dolgo čakal, po drugi strani pa je to domači klub. Živim deset minut stran. Imam otroka v vrtcu, drugi je na poti v vrtec in lepo je biti doma po tolikem času. Po drugi strani imam 31 let in je pred mano še veliko košarke. Če bo možnost, bi šel stopničko višje. Če pa klub najde sredstva, pa obstaja tudi želja, da bi tu ostal dlje časa. Ne zapiram teh vrat," je proti prihodnosti pogledal slovenski reprezentant.

Klemen Prepelič je na letošnjem svetovnem prvenstvu v dresu Slovenije v povprečju dosegal 14 točk, 3,1 skoka in 2,4 asistence na obračun. | Foto: FIBA Klemen Prepelič je na letošnjem svetovnem prvenstvu v dresu Slovenije v povprečju dosegal 14 točk, 3,1 skoka in 2,4 asistence na obračun. Foto: FIBA

Prepelič je sicer že ob začetku priprav slovenske reprezentance na začetku letošnjega poletja dejal, da se mu po slovesu od Valencie pri iskanju novega delodajalca ne mudi in da ima prednost v njegovem življenju trenutno družina. Medtem so ga številni povezovali s prestopi v številne evropske velikane. "Ni skrivnost, da je bilo kar nekaj ponudb. Lokomotiv in Budućnost sta bila v igri, a enostavno me finančno nista ponudbi zadovoljili, da bi šel z dvema otrokoma v neke nove avanture. Po drugi strani sem se v zadnjih dneh pogovarjal s Panathinaikosom in Fenerbahčejem, a ni prišlo do ponudb. Rekel sem si, da ne bom več čakal. Želim igrati košarko in hvaležen sem, da sem dobil ponudbo Olimpije," je razložil Prepelič.

Simone Pianigiani je zbolel, zato je ekipo v teh dneh na treningih vodil pomočnik Andrea Turchetto. | Foto: www.alesfevzer.com Simone Pianigiani je zbolel, zato je ekipo v teh dneh na treningih vodil pomočnik Andrea Turchetto. Foto: www.alesfevzer.com V lov za prvo evropsko zmago sezone

Slovenski košarkar bo tako po sezonah 2012/13 in 2014/15 spet nosil dres Olimpije. Prvič že danes proti lanskemu polfinalistu tekmovanja Prometeju, kjer bo ljubljanska zasedba iskala priložnost za prvo evropsko zmago v novi sezoni. Zaenkrat še ni znano, ali bo slovenske prvake s klopi vodil Simone Pianigiani, ki je zbolel in se zato s Prepeličem še ni srečal, ekipo pa je v teh dneh na treningih vodil Andrea Turchetto. Je pa jasno, da v ljubljanski zasedbi danes zagotovo ne bo Seana Armanda, ki v prvih mesecih v Ljubljani s skromnimi predstavami ni prepričal vodstva in je blizu odhoda iz Stožic.

"Ekipa ima veliko individualne kakovosti in talenta, nekaj pa zagotovo manjka. Sem premalo časa tu, da bi dajal neke zaključke, tudi nisem poklican za to. Sem igralec in ne strokovni komentator ali trener. Ne bi se spuščal v to. Fantje so mladi, ekipa ima ogromno prostora za napredek. V teh dveh treningih sem videl, da so željni učenja in poslušni. Mogoče je manjkal nek glas, ki bi jih vodil in jim znal povedati, da se košarka ne igra šablonsko. Poskušal bom biti vokalni vodja. Če ne bi bil samozavesten in verjel, da lahko obrnemo krivuljo navzgor, se ne bi spuščal v to," je še dodal Prepelič.

Preberite še:

Cedevita Olimpija
Sportal Skrbi jim ne zmanjka: "Trenutno smo v res težki situaciji"
Bešiktaš : Cedevita Olimpija, EuroCup
Sportal Nov evropski poraz Cedevite Olimpije
Karlo Matković Igokea Cedevita Olimpija
Sportal Skromni predstavi slovenskih ekip, Partizan klonil v zadnji sekundi #video
Ne spreglejte