Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
28. 8. 2015,
10.42

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Klemen Prepelič Slovenija Miloš Teodosić Nemanja Bjelica Srbija

Petek, 28. 8. 2015, 10.42

5 let, 5 mesecev

Prepelič: Teodosić mi je trojko zadel dobesedno v glavo

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski košarkarji so s porazom proti Srbiji končali domače pripravljalne tekme, vendar so se dobro kosali s svetovnimi podprvaki, kar Klemnu Prepeliču in soigralcem daje dober obet.

Košarkarji selektorja Jureta Zdovca so bili večino tekme povsem blizu svetovnim podprvakom Srbom, ki so si nato v zaključku priigrali nekoliko višjo prednost in slavili z 79:70.

"Srbija je pobegnila na 13 točk in takšne ekipe ne izpuščajo prednosti iz rok. Prišli smo še na šest točk zaostanka, vendar nam kaj več ni uspelo. Napake hitro kaznujejo. Govorimo o svetovnih podprvakih in verjetno najboljši evropski ekipi," je po tekmi glavni razlog za poraz Klemen Prepelič videl v črnih minutah na sredini zadnje četrtine, ko so se Srbi dokončno odlepili.

Tekmo je minuto pred koncem v srbsko korist potrdil Miloš Teodosić, ki do takrat ni zadel iz igre, kljub tesnemu pokrivanju Prepeliča pa ga to ni oviralo, da ne bi hladnokrvno zadel za 77:69.

"Teodosić mi je tisto zadnjo trojko dal dobesedno v glavo. Zato je v CSKA, zadane, ko je to najbolj treba," je dejal Prepelić, ki je večino časa na parketu pokrival srbskega organizatorja igre in mu dovolil le štiri točke in bil tudi pri zadeti odločilni trojki povsem na roki Teodosića.

Teodosić na koncu, prej pa Bjelica

Če je dirigent moskovskega CSKA zabil odločilno trojko v zaključku tekme, je pred tem bil prvo ime Srbije novopečeni član Minnesote Timberwolves in najkoristnejši igralec prejšnje sezone evrolige Nemanja Bjelica, ki je dosegel 19 točk.

"Prelomen igralec je bil Bjelica, ki je v tretji četrtini zadel tisto trojko, ko smo se približali in nato v naslednjem napadu dal koš še iz ene noge. Taki koši te vržejo iz ritma in nato so povedli 12 točk," se dogajanje iz tretje četrtine spomni Prepelič, strelec sedmih točk za Slovenijo.

Vseeno se je Slovenija v zadnji četrtini še nekajkrat približala, vendar ji preobrata ni uspelo izvesti.

Čez dva dni repriza

Kljub porazu je bila Slovenija dolgo časa tudi za zmago, kar je vsekakor dober obet pred EuroBasketom, ki se začne 5. septembra.

"Niso nas nadigrali in lahko optimistično zremo naprej. Vedeli so, da smo šibki na položaju organizatorja igre in so zelo pritiskali. Na začetku smo imeli kar nekaj težav, nato pa smo ulovili ritem," so tudi Srbi najbolj grizli tam, kjer so Slovenci najbolj ranljivi, a na koncu izgubili žogo manj od nasprotnikov.

V soboto bo Slovenija odigrala še zadnjo pripravljalno tekmo, nasprotnik pa bo znova Srbija, le da se bo tokrat igralo v Banjaluki.

"Motivacija je bila na visoki ravni. Vemo, kdo je Srbija, v Banjaluki bo podobno kot v Stožicah polna dvorana in dali bomo vse od sebe. Vemo, kaj moramo popraviti in trdno bomo trenirali. Če so nas premagali tukaj, bo tam le še težje. Moramo se ukvarjati s sabo in odpraviti napake. Dobili smo preveč točk, in to bo treba čez dva dni popraviti," si 23-letni Prepelič želi, da bi v tednu, ki jih loči od prve tekme na evropskem prvenstvu, odpravili pomanjkljivosti v igri.

"Verjamemo vase. Imamo kar široko rotacijo 10 igralcev in lahko držimo visok ritem. Nobena ekipa ni nepremagljiva. Če smo lahko lani zdržali polčas z Ameriko, ne vem, zakaj ne bi mogli še s Srbijo," je odločen, da se bodo morali Srbi v soboto močno potruditi za morebitni drugi skalp Slovenije.

Ne spreglejte