Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
19. 7. 2012,
13.50

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 19. 7. 2012, 13.50

8 let, 1 mesec

Prepelič: Morda kažem preveč nestrpnosti

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska reprezentanca je brez poraza končala tudi drugi del prvenstva in se seli v Stožice. Prostora za napake ni več, naslednji nasprotnik je Francija.

Tekma proti Špancem za Slovenijo ni imela velikega pomena, saj si je ta že zagotovila prvo mesto v skupini, vendar je še enkrat več dobila tesno končnico. "Vedel sem, da bodo tesne končnice, vendar, kot kaže, je ta mesec naš. Pet tekem je imelo tesno končnico, razen proti Italijanom in vse tesne tekme smo znali pripeljati do konca. Upam, da bo tako tudi v prihodnje," se je spomnil vseh šest dosedanjih tekem Prle ter nadaljeval: "Nisem pričakoval, da bomo po šestih tekmah še neporaženi." Sedaj se začnejo tekme na izpadanje in prejšnje zmage so pozabljene, česar se zaveda tudi Prepelič: "Vseh šest zmag se sedaj zbriše in naslednja tekma je verjetno najpomembnejša na prvenstvu. Verjamem, da bomo to tekmo dobili in se uvrstili v polfinalni boj za medalje."

Dihamo eden za drugega

"Že pred začetkom evropskega prvenstva smo bili prava klapa, kot še nikoli do sedaj odkar sem jaz v reprezentanci. Po šestih zmagah se je to le še dodatno dvignilo. Dihamo eden za drugega in se bodrimo," je o "ekipnem duhu" povedal Prepelič in kritično ocenil svoje obnašanje: "Morda kažem preveč nestrpnosti v posameznih delih tekme. Toda vse to z le enim namenom - da igralce vzpodbujam in to razumejo. Za enkrat nas to vodi do cilja." Pred zadnjim napadom Špancev je bilo že vse odločeno, vendar je Sagadin zahteval zbranost do konca. "V zadnjem napadu smo zadeli trojko in sedem sekund pred koncem je bilo vse odločeno. Zmago je za konec vseeno zahteval da obranimo napad in pokažemo karakter."

Če želimo do konca, moramo premagati vsakega

Pred zadnjim krogom je bilo jasno, da se bodo Slovenci v četrtfinalu pomerili z eno izmed trojice Grčija, Italija ali Rusija.

"Nismo se obremenjevali z nasprotnikom. Vemo, da če želimo do konca, bomo morali premagati vsakega, to je bodisi Srbija, Francija, Grčija, Rusija ali Ukrajina. Temeljito se bomo pripravili na nasprotnika in upam ,da ob bučni podpori navijačev, slavili," je o tekmecu za vstop med najboljše štiri povedal prvi podajalec Slovenije.

Domžalske dvorane ne bom pozabil

Klemen Prepelič, v to skoraj noben ne dvomi, bo po evropskem prvenstvu zapustil Helios, kar je pomenilo, da je bila tekma proti Špancem, zadnja (vsaj za nekaj časa) v Domžalah. "Dvorana ima tradicijo in za zmeraj mi bo ostala v spominu. Tukaj sem postal mladinski državni prvak in odigral tekmo kariere, ki je verjetno ne bom več ponovil. Konec koncev pa tudi z reprezentance dosegel šest zaporednih zmag," je o Komunalnem centru dejal Prle, ki je bil zelo zadovoljen z vzdušjem. "Proti Špancem je bilo peklensko. Bilo je ogromno gledalcev in le upam, da bo tako tudi v Stožicah," je pozval navijače, naj napolnijo Stožensko dvorano.

Klubska prihodnost še neznanka

Na zadnjih dveh tekmah je bilo v dvorani mogoče opaziti tudi trenerja Valencie, Velimirja Perasovića, ki je v vrsti med "snubci" za Prepeliča.

"Nisem vedel, da je Perasović tukaj, vendar mi je oče povedal. Ni skrivnost, da se Valencia zanima zame, toda, kot sem že rekel, želim ostati blizu doma in igrati še na višjem nivoju kot sedaj" je o nadaljevanju športne poti povedal zaenkrat še član Heliosa. "V času prvenstva se ne želim obremenjevati z iskanjem kluba. Slišim se s svojim zastopnikom, vendar se ne pogovarjava o tem, ker želim imeti čisto glavo do konca prvenstva. Do konca meseca bi moralo biti znano," je zaključil.

Ne spreglejte