Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
10. 5. 2017,
15.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Krka Union Olimpija Simon Petrov

Sreda, 10. 5. 2017, 15.55

6 let, 7 mesecev

Iz tabora Krke

Praznih rok na vseh frontah, a vseeno zadovoljen

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Trener novomeške Krke Simon Petrov je po predčasnem koncu sezone pohvalil svojo igralsko zasedbo, ob vprašanju, ali se s tem tudi poslavlja od dolenjske taktirke, pa še ni mogel podati jasnega odgovora.

"Ko sem prevzel vodenje Krke, sem vsem povedal, da je osnovni cilj naslov državnega prvaka," je po tem, ko je v torek po tretjem zaporednem porazu proti Unionu Olimpije sezoni 2016/17 pomahal v slovo, dejal trener novomeškega kluba Simon Petrov. Ob tem kajpak ni skrival razočaranja. Tudi v klubskem vodstvu ga niso, saj so ostali brez pokalne lovorike, še tretjo sezono zapored tudi brez finala državnega prvenstva, za nameček pa so pristali tudi na zadnjem mestu v ligi ABA ter si s tem zaprli vrata tega regijskega tekmovanja za prihodnjo sezono.

Zadovoljen, toda …

Petrov je Krko prevzel 26. februarja, ko je nasledil Dejana Mihevca. Tedaj je bil klub v sila neugodnem položaju v ligi ABA. Novi trener ni uspel preprečiti izpada iz lige, a je ekipa vseeno kazala obetavne predstave v ligi za prvaka, zato so Dolenjci že pogledovali proti vrnitvi na domači prestol. "Ekipa je sprejela mojo košarkarsko miselnost. Vzpostavil sem igro, ki sem jo želel. To so dojeli in sprejeli tudi fantje. Začutili so, da jim le to lahko prinese uspeh," pravi 41-letni Novomeščan, za katerega je bil usoden njegov nekdanji klub – Olimpija.

Za Krko je bila usodna Olimpija. | Foto: Sportida Za Krko je bila usodna Olimpija. Foto: Sportida

Olimpija ga ni presenetila.

"Že pred polfinalom sem dejal, da bomo gledali Olimpijo iz osrednjega dela sezone. Tedaj pa so Ljubljančani suvereno zmagovali v ligi ABA. Na to smo bili pripravljeni. A bili so boljši," je Gašperju Okornu roko stisnil Petrov in se izgonil odgovoru na vprašanje, ali je bil to finale pred finalom. " Ne želim komentirati, kakšne so druge ekipe. Verjamem, da smo pokazali dobro košarko. Tako mi kot tudi Olimpija. Upam, da so gledalci lahko uživali," je pristavil in pohvalil svojo ekipo za prikazano v polfinalni seriji.

Različna pogleda na sodnike

Medtem ko je trener Uniona Olimpije Gašper Okorn po torkovi tekmi poudaril, da je zadovoljen, ker odločilne tekme sodijo najboljši slovenski sodniki in preprečujejo "pretepanje", pa je bil z zvokom piščalk, kot vse kaže, občutno manj zadovoljen Petrov. "Sami ste videli, kaj se je dogajalo. Sami si ustvarite mnenje," se je neposrednem kazanju s prstom izognil nekdanji košarkar, ki je leta 2000 v tandemu z Matjažem Smodišem prekinil prevlado Olimpije. Tedaj je zeleno-belo četo Zmaga Sagadina na kolena spravil v polfinalu. Tokrat je ostal praznik rok.

Ne spreglejte