Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 6. 2020,
20.15

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96

2

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Goran Dragić Goran Dragić Vlatko Čančar Vlatko Čančar NBA

Četrtek, 4. 6. 2020, 20.15

3 leta, 10 mesecev

Potrjeno: v boj za naslov prvaka NBA 22 ekip

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96

2

Luka Dončić | Luko Dončića bomo v tem letu še videli na delu. | Foto Getty Images

Luko Dončića bomo v tem letu še videli na delu.

Foto: Getty Images

Upravni odbor lige NBA je sprejel odločitev, da se bo prekinjena sezona 2019/20 severnoameriške košarke v dobro varovanem delu Disney Worlda v Orlandu nadaljevala z 22 ekipami. Glasovalo je 30 lastnikov moštev, le eden je bil proti, trdi novinar ESPN. To pomeni, da bomo v tej sezoni še naprej navijali za slovenski trio Luka Dončić, Goran Dragić in Vlatko Čančar.

Sezona lige NBA se bo nadaljevala v Orlandu v športnem kompleksu Wide World of Sports, ki je v lasti ESPN. Med 22 moštvi, ki bodo nadaljevala sezono, je 13 ekip iz zahodne konference in devet iz vzhodne.

Vsako od 22 moštev bo odigralo osem tekem rednega dela sezone, te tekme pa bodo določile 14 neposredno uvrščenih potnikov v končnico, sedem iz vsake konference, ki se bodo za naslov prvaka pomerili v končnici. Preostala udeleženca končnice bodo določile dodatne kvalifikacije med še neuvrščenimi moštvi. 

Dallas Mavericks Luke Dončića so ob prekinitvi zasedali sedmo mesto na zahodu, medtem ko je bil Vlatko Čančar z Denver Nuggets tretji. Na vzhodu je Goran Dragić z Miami Heat zasedal četrto mesto.

Najboljšim 16 ekipam vzhodne in zahodne konference, upoštevajoč razvrstitev, kakršna je bila na dan prekinitve ligaškega prvenstva 11. marca zaradi novega koronavirusa, se bo pridružilo še najbolje uvrščenih šest ekip, ki so trenutno tik pod mejo končnice. Gre za ekipe New Orleans, Portland, San Antonio, Sacramento, Phoenix in Washington, navajajo viri.

Ekipe se bodo julija preselile v vadbene tabore v Orlandu. Življenje v floridskem mehurčku NBA bo urejal nabor varnostnih protokolov. Medtem ko bodo igralci in trenerji lahko igrali golf ali jedli v restavracijah na prostem, bodo morali vzdrževati ustrezno varnostno razdaljo. Igralci bodo v Orlandu podvrženi vsakodnevnim testom na novi koronavirus, ob vsakem pozitivnem rezultatu pa bodo igralcem ukazali karanteno in zdravljenje. Tekme se zaradi tega ne bi prekinile.

Kdaj se bo vse skupaj začelo, še ni znano, vseeno pa v medijih krožijo ti datumi. Sezona se bo nadaljevala najpozneje 31. julija, končala pa se bo 12. oktobra.

Preberite še:

Luka Dončić Lebron James
Sportal Liga NBA se vrača: 22 ekip v floridskem mehurčku, tudi Dončić, Dragić in Čančar
Ne spreglejte