Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 8. 2020,
14.45

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,79

1

Natisni članek

Rick Carlisle poškodba Los Angeles Clippers Montrezl Harrell Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić

Nedelja, 23. 8. 2020, 14.45

3 leta, 8 mesecev

Poškodba Luke Dončića

Kaj se dogaja s poškodbo Luke Dončića? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,79

1

Luka Dončić | Bo Luka Dončić nastopil na četrti tekmi? | Foto Getty Images

Bo Luka Dončić nastopil na četrti tekmi?

Foto: Getty Images

Ali bo Luka Dončić, ki si je na zadnji tekmi proti LA Clippers zvil levi gleženj, lahko nastopil na četrti tekmi uvodnega kroga končnice severnoameriške lige NBA, ostaja neznanka, a iz neuradnih virov prihajajo spodbudne novice. Dallas se bo z LA Clippers znova pomeril danes ob 21.30.

Trener Dallasa Rick Carlisle je včeraj dejal, da pričakuje, da Mavsi do zadnjega trenutka ne bodo vedeli, ali bo Dončić na četrti tekmi lahko zaigral. "Verjetno bomo sprejeli odločitev tik pred tekmo, a vam ne morem povedati natančno," je v soboto popoldne za novinarje dejal Carlisle. "Danes ne bo treniral z nami. Počiva in upamo, da bo čim prej opravil magnetno resonanco," je še dodal Američan.

Dončić naj bi pregled z magnetno resonanco prestal že v soboto zjutraj, a je Carlisle dejal, da se je v "mehurčku" v  Walt Disney Worldu pojavila težava z medicinsko opremo.

"Njegov nastop bo odvisen od veliko stvari. Pomembno bo, kako se bo Luka počutil, hkrati pa je veliko odvisno od pregleda in tega, kar bodo rekli naši zdravniki in trenerji," je še povedal Carlisle. "Bomo videli. Rad bi vedel že zdaj, a ne vem. Veliko bo jasno že od tega, kako se bo počutil jutri zjutraj," je prepričan prvi mož Dallasa. Dončiću, ki bije bitko s časom, ne gre na roko, da bo četrta tekma na sporedu že ob 15.30 po ameriškem času (21.30 po slovenskem).

Dončić je kljub poškodbi dosegel novi trojni dvojček:

Slikanje ni razkrilo ničesar resnejšega

Medtem pa je ameriški športni kanal ESPN poročal, da so njihovi viri izvedeli, da slikanje z magnetno resonanco ni razkrilo ničesar alarmantnega, kar pomeni, da se bodo v ekipi najverjetneje res tik pred zdajci odločili o njegovem nastopu. Pri ESPN jim je uspelo izvedeti še, da je Dončićev gleženj rahlo otečen. To je že njegov tretji zvin v letošnji sezoni, pred tem si je dvakrat zvil desni gleženj, zaradi česar je izpustil 12 tekem.

Dončić naj bi na pregled z magnetno resonanco čakal neverjetno dolgo, saj je v mehurčku v Orlandu, kjer poteka končnica lige NBA, prišlo do okvare aparata, do novega pa se zaradi posebnih ukrepov za zajezitev novega koronavirusa, ni bilo tako lahko dokopati.

Slovenski košarkarski zvezdnik si je gleženj zvil v tretji četrtini tretje tekme ob pokrivanju prvega igralca Clippersov Kawhija Leonarda, pri tem pa je nerodno stopil in v bolečinah hitro zapustil parket.

Kasneje se je Ljubljančan še vrnil na igrišče, a je kaj kmalu spoznal, da ne bo mogel nadaljevati. Kljub poškodbi je Luka v svojo statistiko vpisal še en trojni dvojček. Dosegel je 13 točk, deset skokov in deset asistenc.
Luka Dončić
Sportal Poškodba: bo Dončić sploh še lahko igral? #video

Harrell razburil javnost

Tretjo tekmo je zaznamoval tudi besedni dvoboj Dončića in Montrezl Harrlla, ki naj bi Dončića označil za "jokajočega belčka" (Pussy Ass White Boy). Besedni spopad je še posebej razburil ameriško javnost, ki se v zadnjih mesecih spopada s težavami z rasizmom. V boj proti rasizmu so skupaj stopili tudi košarkarji lige NBA, ki med drugim na svojih dresih nosijo napise v boju proti diskriminatornim razlikam, zato je izjava košarkarja La Clippers še toliko bolj razburila ameriško javnost, ki za Harrlla zahteva tudi kazen.

Luka Dončić in Montrezl Harrell. | Foto: Getty Images Luka Dončić in Montrezl Harrell. Foto: Getty Images

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Boleč trojni dvojček za Dončića
Luka Dončić
Sportal Dončiću se ne mudi v Slovenijo
Goran Dragić
Sportal Miami trepetal, a na krilih odličnega Dragića stopil na prag raja #video
Ne spreglejte