Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 5. 2018,
20.26

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

državno prvenstvo polfinale Rogaška KK Primorska Krka Petrol Olimpija

Ponedeljek, 14. 5. 2018, 20.26

5 let, 11 mesecev

Polfinale DP v košarki

Krka po preobratu v dramatični končnici do finala z Olimpijo: borili so se kot levi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
KK Krka Sixt Primorska | Foto ABA/Ivica Veselinov

Foto: ABA/Ivica Veselinov

V finalu državnega prvenstva se bosta udarili Krka in Olimpija. Novomeščani so na odločilni tretji tekmi v ponedeljek po velikem preobratu v zadnji četrtini s 74:72 premagali ekipo Sixta Primorske, ki je vodila za deset točk, in se po treh sušnih letih spet prebili do finala. Olimpija je po dveh zmagah že v soboto izločila Rogaško.

Vse do polčasa odločilne tekme polfinala državnega prvenstva med Sixtom Primorsko in Krko so bile moči izenačene, moštvi pa sta se izmenjevali v vodstvu z nekaj točkami razlike. Primorci so nato v tretji četrtini stopili na plin in pred zadnjim delom povedli za deset (63:53), a prednosti (takšna je bila tudi še dobrih pet minut pred koncem) niso znali zadržati. Novomeščani so vztrajno topili prednost gostiteljev, jih ujeli, povedli in prednost v dramatični končnici zadržali do konca srečanja, ki so ga dobili s 74:72.

Pri zmagovalcih je največ točk, 16, dosegel Domen Bratož, pri domačinih je Marjan Čakarun dosegel 34 točk (kar 32 po 3/4) in je končal z indeksom 35.

V finalu, v katerega so se uvrstili prvič po treh sušnih letih, se bodo pomerili s košarkarji Olimpije. Moštvi se bosta v finalu udarili prvič po sezoni 2013/14.

Borili so se kot levi

"Težko je kaj pametnega povedati po taki infarktni končnici. Čestitke mojim fantom, vesel in zadovoljen sem, da se niso predali tudi pri prednosti Primorske z desetimi točkami pet minut pred koncem. Borili so se kot levi in to se jim je na koncu še kako obrestovalo. Hvala tudi vsem navijačem, ki so verjeli v nas in nas spodbujali. Zdaj smo po štirih letih spet v finalu in verjamem, da še nismo rekli zadnje besede. Čestitke pa si zaslužijo tudi v Primorski za lepo sezono, ki je za njimi," je dejal trener Krke Simon Petrov.

"Težko je kaj pametnega povedati po taki infarktni končnici. Čestitke mojim fantom, vesel in zadovoljen sem, da se niso predali tudi pri prednosti Primorske z desetimi točkami pet minut pred koncem. Borili so se kot levi in to se jim je na koncu še kako obrestovalo," je po zmagi dejal trener Simon Petrov. | Foto: Sportida "Težko je kaj pametnega povedati po taki infarktni končnici. Čestitke mojim fantom, vesel in zadovoljen sem, da se niso predali tudi pri prednosti Primorske z desetimi točkami pet minut pred koncem. Borili so se kot levi in to se jim je na koncu še kako obrestovalo," je po zmagi dejal trener Simon Petrov. Foto: Sportida

Trener Sixta Primorske Jurica Golemac pa je po bolečem porazu razmišljal takole: "Čestitam Krki za zmago in svojim fantom za prikazano borbo in željo. Zahvalil bi se publiki, ki nas je odlično spodbujala. Takšen je na žalost šport. Ob koncu tekme smo bili prekratki in želeli prehitro zgolj braniti priigrano prednost."

Olimpija izločila Rogaško

Olimpija brani naslov prvaka, z dvema zmagama nad Rogaško pa se je že uvrstila v finale. "Mislim, da smo se zasluženo uvrstili v finale. Na prvi in tudi povratni tekmi polfinala smo zdržali pritisk. Čakali smo na svojo priložnost in jo v drugem polčasu tudi izkoristili," meni Zoran Martić, trener Petrola Olimpije. Olimpija je v polfinalu izločila Rogaško. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Olimpija je v polfinalu izločila Rogaško. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Petrol Olimpija bo v finalu na tri zmage, v katerem bo imela prednost domačega igrišča, naskakovala 17. naslov državnega prvaka, datumi tekem pa so 19., 22., 25., 27. in 29. maj.

Finalni par

Petrol Olimpija - Krka

*igrali bodo na tri zmage (datumi finala 19., 22., 25., 27. in 29. maj)

 

DP, polfinale:

Ponedeljek – tretja tekma
Sixt Primorska : Krka 72:74  (63:53, 42:41, 20:23) /1:2/
Čakarun 34, Hodžić 10; Bratož 21, Marinelli 16  

Sreda – prvi tekmi
Petrol Olimpija : Rogaška 92:79 /1:0/
Morgan 24, Hrovat 19, Špan 13; Davis 17, Nikolić 11, Kosić 10

Sixt Primorska : Krka 88:71 /1:0/
Rebec 27, Ferme 16, Zupan 13; Marinelli 14, Zagorac 11, Jošilo 10

Sobota – drugi tekmi
Krka : Sixt Primorska 75:61 /1:1/
Marinelli 15, Dimec 12, Jošilo in Zagorac po 11; Čakarun in Vujasinović po 12 

Rogaška : Petrol Olimpija 67:73 /1:2/

//razmerje v zmagah, igrali so na dve zmagi

Ne spreglejte