Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
1. 2. 2015,
11.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 1. 2. 2015, 11.27

8 let

Pipan želi sproščene košarkarje v domači dvorani

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ljubljanske košarkarje ob 17. uri čaka zahtevna naloga. V Stožicah jih, v boju za peto mesto, čaka Zadar, ki je z Olimpijo poravnan na lestvici. Aleš Pipan si želi igre kot v drugem polčasu v Münchnu.

Olimpija in Zadar sta soseda na lestvici lige ABA z 10 zmagami in devetimi porazi. Do konca rednega dela je še, vključno s to tekmo, še sedem krogov, Ljubljančani pa v boju za peto mesto.

Zadar je na zadnjih petih tekmah zmagal štirikrat, v zadnjem krogu so doma ugnali Mega Leks, Ljubljančani pa so se sredi tedna odlično upirali Bayernu v drugem delu Eurocupa in izgubili šele v zadnjih trenutkih tekme.

"Po težkem gostovanju v evropskem pokalu se moramo popolnoma koncentrirati na ligo ABA. Odigrati moramo čvrsto in agresivno v obrambi ter skoku. Od prve minute igre moramo prikazati energijo in borbenost, ki nas je krasila v drugem polčasu zadnje tekme. Zadar ima kar nekaj kakovostnih posameznikov, na katere moramo biti izjemno pozorni v obrambi. V napadu se moramo v domači dvorani sprostiti in prikazati zbrano ter pametno predstavo," strateg zeleno-belih Aleš Pipan opozarja na najpomembnejše vidike igre, ki jo bodo morali njegovi košarkarji uprizoriti na parketu.

Prvo epizodo v Zadru so dobili

Ljubljančani so na prvi tekmi v Zadru že premagali današnje konkurente s 67:60, na tisti tekmi v začetku novembra 2014 pa je eno najboljših predstav pokazal Luka Rupnik, ki je dosegel 18 točk. Ljubljanski organizator se je v Münchnu vrnil po poškodbi hrbta in pettedenski odsotnosti. Proti Zadru bi lahko Pipan ob 21-letniku na položaju organizatorja igre znova računal le še na Paola Marinellija, saj je pod vprašajem nastop izkušenega Marka Marinovića, ki ga muči poškodba kolka in ni igral proti Bayernu.

Prvi igralec Zadra je v letošnji sezoni 26-letni organizator igre James Florence, ki je z nekaj več kot 16 točkami na tekmo drugi strelec lige, v vrhu lige pa je tudi Josip Sobin, ki na tekmo zbere skoraj 10 skokov, ob tem pa dosega še 12,6 točke na tekmo. Ob omenjeni dvojici je točkovno uspešnejši še Ive Ivanov.

Tekma se bo v Stožicah začela ob 17. uri.

Ne spreglejte