Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
26. 3. 2020,
11.09

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

1

Natisni članek

Liga NBA Rudy Gobert Utah Jazz Detroit Pistons Christian Wood Bojan Bogdanović

Četrtek, 26. 3. 2020, 11.09

4 leta, 1 mesec

LIGA NBA

Peta četrtina: snemalec v komi zaradi koronavirusa

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

1

Jazz-Pistons | Utrinek s tekme Pistons - Jazz: okužena sta bila tako Wood (levo) kot tudi Gobert (skrajno desno). | Foto Reuters

Utrinek s tekme Pistons - Jazz: okužena sta bila tako Wood (levo) kot tudi Gobert (skrajno desno).

Foto: Reuters

Medtem ko je zvezdnik Detroita Christian Wood okreval po okužbi z novim koronavirusom, pa je zdaj v kritičnem stanju eden od snemalcev, ki so se po službeni dolžnosti udeležili obračuna NBA-moštev Pistons in Jazz.

Hrvaški reprezentant Bojan Bogdanović je dobil strelski obračun s Christianom Woodom, moštvo Utah Jazz pa je v gosteh ugnalo Detroit Pistons z rezultatom 111:105. Pisal se je 8. marec. Svetovne medije so tedaj že začeli zavzemati zapisi o epidemiji novega koronavirusa. A športni svet se je bolj ali manj vrtel naprej. Tudi v ligi NBA. Pozneje se je izkazalo, da je bila prav ta tekma ena od bolj "okuženih". Ameriški mediji jo označujejo kar za enega od epicentrov.

Okuženi v obeh ekipah

Francoski reprezentant Rudy Gobert se je v zadnjem obdobju večkrat posul s pepelom. A ne zato, ker je bil prvi košarkar v ligi s pozitivnim testom na koronavirus in posledično tudi povod za prekinitev tekmovanja, temveč zaradi nespametnega predhodnega vedenja, ko je po novinarski konferenci s podcenjujočim odnosom do virusa pretipal vse snemalne naprave. Dan pozneje je bil pozitiven na testu tudi njegov klubski soigralec pri Jazz Donovan Mitchell. Številka 3 med okuženimi v ligi pa je bil prav Detroitov Christian Wood.

Luka Dončić
Sportal Ameriško priznanje: Luka Dončić med elito

Wood je okreval

Woodov igralski zastopnik Adam Pensack je v sredo sporočil, da je Detroitov zvezdnik, ki je v ligi NBA zamenjal že pet delodajalcev, že okreval. Vse od trenutka, ko so mu zdravniki potrdili okužbo, se je držal v popolni izolaciji. Da bi ga lahko označili za povsem zdravega, morata biti negativna dva testa v 24 urah. "Počuti se odlično," je sporočil Pensack. Teste so sicer opravili tudi vsi njegovi soigralci, rezultati pa so bili negativni.

Snemalec v komi

Slabše pa jo je odnesel neimenovani 50-letni snemalec, ki je tisti marčevski večer delal v dvorani Little Caesars v Detroitu. Kot poroča Yahoo Sports, je nekaj dni po omenjeni tekmi zbolel, v bolnišnici pa so mu potrdili covid-19. Po poročanju omejenega medija snemalec, ki je bil odgovoren za snemanje intervjujev v garderobi, zdaj leži v umetni komi.

Vlatko Čančar
Sportal Virus stoletja tudi v Čančarjevem Denverju
Sašo Filipovski
Sportal Sašo Filipovski: Na igrišču glavni, doma tretji pomočnik
Bojan Bogdanović
Sportal Bogdanović pomaga Mostarju
Ne spreglejte