Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
28. 3. 2017,
11.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Eurocup Unicaja Malaga Alen Omić

Torek, 28. 3. 2017, 11.28

6 let, 6 mesecev

Omić in njegov drugi poskus

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Alen Omić | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Center slovenske košarkarske reprezentance Alen Omić se verjetno še dobro spominja, kako se mu je v pretekli sezoni z Gran Canario izmuznil finale Eurocupa. Danes bo zaigral v njem, na kocki pa je veliko. Unicaja Malaga si lahko priigra celo vstop v elitno evroligo.

Španski finale bomo spremljali v prihodnjih dneh. Za laskavo lovoriko v Eurocupu se bosta pomerili Valencia in Unicaja, ki sta se udarili že pretekli konec tedna v španskem prvenstvu. Z 81:77 so bili boljši košarkarji Valencie.

V finalu drugega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja bosta tekmeca igrala na dve zmagi, prednost domačega igrišča pa bo imela Valencia.

Prvi obračun bo danes ob 20.30, svojega predstavnika v velikem finalu pa bomo imeli tudi Slovenci.

Alen Omić je sezono začel v evroligaškem moštvu Anadolu Efes, kjer se ni naigral. Turški klub ga je posodil Unicaji, kjer se center slovenske reprezentance odlično počuti.

Če ne bodo mogli preskočiti zidu, ga bodo razbili

Bo pomagal Unicaji do evrolige? | Foto: Grega Valančič/Sportida Bo pomagal Unicaji do evrolige? Foto: Grega Valančič/Sportida Pred odhodom v Turčijo je že igral v Španiji za Gran Canario in večkrat poudaril, da mu špansko podnebje in življenje ustrezata. Nič drugače ni v obmorski Malagi.

Omić je v polfinalu Eurocupa proti Lokomotiv Kubanu odigral pomembno vlogo. Na obeh tekmah je imel povprečje 7,5 točke in 6,5 skoka. Trener Joan Plaza bo nanj računal tudi v dvoboju z Valencio, zlasti ker je prvi center Dejan Musli poškodovan.

Omić je v soboto v španskem prvenstvu proti Valencii dosegel 11 točk ter zbral sedem skokov in dve podaji.

"Pokazati bomo morali svoj značaj. Individualne vložke bomo morali potisniti na stran in se Valencie lotiti kot ekipa. Na gostovanje smo prišli s poškodovanim prvim centrom, ki je za nas zelo pomemben. Ne želimo preveč razmišljati o poškodbah, ampak zremo v prihodnost. S ponosom bomo vstopili v finalne. Če bomo v zadnjem delu tekme izenačeni, moramo iz nje iztržiti največ. Moštvi se dobro poznata, zato skrivnosti ni. Če vidiš pred seboj visok zid, si lahko misliš, da je visok in da ga bo težko preskočiti, lahko pa ga razbiješ. Boriti se bomo morali od prvega do zadnjega trenutka," pred finalom razmišlja Plaza.

Finale Eurocupa

1. tekma, torek
20.30, Valencia – Unicaja Malaga
 

2. tekma, petek
21.00 Unicaja Malaga – Valencia

Morebitna 3. tekma, sreda, 5. april
20.30 Valencia – Unicaja Malaga

*Igra se na dve dobljeni tekmi.

 

Ne spreglejte