Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
6. 7. 2012,
2.06

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Evroliga Union Olimpija

Petek, 6. 7. 2012, 2.06

7 let, 12 mesecev

Olimpiji ultimat evrolige – lahko sledi izključitev

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na skupščini evrolige so med drugim spregovorili o stanju Olimpije in dolgovom, ki jih ima do košarkarjev. Vodstvo postavilo Ljubljančanom rok. Eden od možnih ukrepov je tudi izključitev.

Zadnja leta je v Sloveniji finančno dogajanje Uniona Olimpije vselej žgoča tema, s katero pa so se v četrtek ukvarjali tudi na skupščini evrolige. Vodstvo bodejo neplačane pogodbene obveznosti do treh košarkarjev, katerih sodba je pravnomočna. Ljubljanski klub mora namreč plačati Vladimirju Goluboviću, Edinu Bavčiću in Dušanu Djordjeviću približno 450.000 evrov.

Zaradi tega dolga Olimpija že lep čas ne more podpisovati pogodb z novimi košarkarji, saj ima prepoved s strani Fibe. Do 20. julija (prvi rok) pa imajo pri slovenskemu evroligašu čas, da poravnajo obveznosti do omenjenih košarkarjev. Slediti bo morala tudi hitra sanacija velikega dela preostalih terjatev. V kolikor se bodo dolgovi povečevali do 20. septembra (drugi rok), pa bo Olimpija celo izgubila status evroligaša za prihajajočo sezono (2012/13). Njeno mesto bi nato pripadlo francoskemu Le Mansu.

"Položaj je povsem jasen in reakcija evrolige ni presenetljiva. Elitno evropsko tekmovanje si zasluži le tiste, ki na parketu in izven njega delujejo urejeno in stabilno. V klubu smo v zadnjih dneh ob podpori zvestih pokroviteljev dosegli konsenz o nadaljevanju evropske ambicije Uniona Olimpije. Klub se je v četrtek zavezal, da bo v najkrajšem možnem času izpolnil zahteve, ki nam jih evroliga sploh ne nalaga na novo, pač pa si jih nalagamo primarno sami – to je poplačilo odprtih obveznosti do nekdanjih igralcev, trenerjev in ostalih upnikov kluba. V kolikor obljub ne bomo uspeli izpolniti, v evroligi v prihodnji sezoni ne bomo nastopali. Sam verjamem, da nam bo uspelo, zato o drugih možnostih za sedaj ne želimo razmišljati," je o težavah in rešitvah kluba dejal njegov predsednik Jani Möderndorfer.

Danes bo v Barceloni žreb skupin uvodnega dela evrolige, Union Olimpija pa je v petem bobnu. Upajmo, da ne bo jutri slovenski predstavnik le provizorično sodeloval na žrebu, ampak bo jeseni tudi dejansko nastopal v elitnem evropskem klubskem tekmovanju.

Ne spreglejte