Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
29. 4. 2016,
13.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Gašper Potočnik Union Olimpija Krka Zlatorog Aleš Pipan Vladimir Anzulović Rogaška Slatina Damjan Novaković

Petek, 29. 4. 2016, 13.58

6 let, 6 mesecev

Olimpija se mora maščevati le še njim

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Še trije krogi so do konca lige za prvaka. Košarkarje Olimpije čaka obračun z Rogaško, ki je v letošnji sezoni še niso premagali. Krka bo poskušala kot prva osvojiti domačo dvorano Zlatoroga.

Ena tekma 8. kroga lige za prvaka je bila odigrana že v torek, ko je do prve zmage prišel državni prvak Tajfun proti moštvu Helios Suns, preostali dve pa bosta na sporedu danes.

 

Košarkarji Olimpije so po slabem začetku, ko so na prvih treh tekmah le enkrat zmagali, ujeli zmagoviti niz in so tri kroge pred koncem lige za prvaka na prvem mestu.

 

Za poraz proti Zlatorogu so se že maščevali, neporavnane pa imajo še račune z Rogaško, ki danes gostuje v Stožicah.

 

"Praktično ves teden imamo težave s poškodbami in boleznimi. Vse zdravstvene težave so nam nekoliko otežile treninge. Šele tik pred tekmo bomo lahko videli, v kakšni zasedbi se bomo pomerili z Rogaško. Ne glede na vse, tisti igralci, ki bodo pripravljeni na obračun, bodo morali nadomestiti manjkajoče. Srečanje moramo na vsak način dobiti," je odločen ljubljanski trener Gašper Potočnik.

 

Njegovi varovanci so nanizali štiri zaporedne zmage, na zadnjih dveh domačih tekmah pa so zmagali s skupno razliko 75 točk.

 

Varovanci Damjana Novakovića so izgubili zadnji dve tekmi. | Foto: Varovanci Damjana Novakovića so izgubili zadnji dve tekmi.

 

Ne najboljša možnost za izhod iz krize

Na drugi strani ima forma Rogaške ravno obratno krivuljo od Zmajev in po sedmih krogih s tremi zmagami in štirimi porazi zaseda peto mesto.

 

"Gostovanje v Stožicah ni najboljša možnost za iskanje poti iz krize. Olimpija je dobro pripravljena, kar je pokazala na zadnjih dveh domačih tekmah, ko je zmagala z ogromno razliko. Naš osnovni cilj na tekmi bo, da pokažemo največ, kar lahko," trener Rogaške Damjan Novaković ne želi, da bi se tekma v Ljubljani končala tako kot z zadnjima dvema nasprotnikoma v Stožicah.

 

Laščani želijo ubraniti neporaženo domačo trdnjavo

 

Zlatorog še ne pozna poraza v domači dvorani. | Foto: Zlatorog še ne pozna poraza v domači dvorani.

 

Še naprej bodo domačo dvorano poskušali brez prask ohraniti košarkarji Zlatoroga. V Treh lilijah bo gostovala novomeška Krka.

 

"Pred nami je še ena, za nas pomembna tekma. Želimo si ostati nepremagani v Treh lilijah, vendar k nam prihaja izjemno kvalitetna ekipa, kar nam bo otežilo pot. Ne bo lahko, zato bomo morali biti dobri pri vseh elementih igre in igrati zbrano od začetka do konca," pred tekmo razmišlja trener Zlatoroga Aleš Pipan, ki je z ekipo nanizal štiri zmage in tri poraze.

 

Na drugi strani Novomeščani v boju za prvo mesto potrebujejo zmago, saj bodo tako še naprej poravnani z Olimpijo (če ta tudi zmaga), ob tem pa jih še čaka en medsebojni obračun z večnimi tekmeci iz prestolnice.


"Pričakujemo težko tekmo. Zlatorog je v dobri formi. Njegova ekipa je sestavljena iz izkušenih igralcev, Aleš Pipan pa jih dobro vodi. Naše možnosti za zmago bodo zrasle, če bomo pravilno odgovorili na njihovo agresivno igro in bili enakovredni pri skoku," je pred gostovanjem v Laškem previden Vladimir Anzulović.

 

Ne spreglejte