Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
19. 12. 2018,
12.34

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

2

Natisni članek

Petrol Olimpija Beno Udrih Saša Nikitović

Sreda, 19. 12. 2018, 12.34

5 let, 5 mesecev

Olimpija bi ga krvavo potrebovala

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

2

Petrol Olimpija, Promitheas Patras, liga prvakov | Trener Saša Nikitović se zaveda, da so imeli težave pri prenosu žoge. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Trener Saša Nikitović se zaveda, da so imeli težave pri prenosu žoge.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Na zadnjih dveh tekmah se je izraziteje videlo, da ima Petrol Olimpija težave pri prenosu žoge, ko se tekmec odloči za tesnejše pokrivanje. Potrebovala bi mirnega organizatorja igre. Trener Saša Nikitović poudarja, da lahko daje predloge, vendar ne more sam poseči v žep oziroma blagajno kluba.

Proti Krki v zaključku tekme in proti grškemu Promitheasu v tretji četrtini se je videlo, da imajo pri Petrolu Olimpiji težave pri organizaciji napadov, ko se tekmec odloči za agresivno pokrivanje po vsem igrišču.

V torek so tako zapravili kar 16 točk prednosti in na koncu celo izgubili dvoboj lige prvakov. Proti Krki v ligi ABA se jim je na koncu nasmehnila sreča, saj je zmaga ostala doma.

Petrol Olimpija, Promitheas Patras, liga prvakov
Sportal Dva obraza Olimpije, nov evropski udarec

"Očitno je, da smo imeli težave. Res je, da smo imeli tudi le en dan časa za pripravo na tekmeca. Ko so se igralci menjali, je padla koncentracija v napadu, saj so nas čvrsto pokrivali. Prepričan sem, da bi nam bilo lažje, če bi imeli več časa za pripravo na nasprotnika. Izgubljali smo žoge in posledično dobivali koše," je o težavah, ki jih je imela njegova ekipa, dejal glavni trener Saša Nikitović.

Bi lahko bil Beno Udrih prava izbira za Petrol Olimpijo? | Foto: Sportida Bi lahko bil Beno Udrih prava izbira za Petrol Olimpijo? Foto: Sportida

Če bi se Olimpija odločila za drugi del sezone pripeljati kakšnega organizatorja igre, bi ta moral imeti slovenski potni list. V slovenskem prostoru ne morejo več registrirati tujca, saj so jih registrirali že sedem.

In kateri od kakovostnih slovenskih košarkarjev je na voljo? Prvi, na katerega pomislimo, je Beno Udrih, ki je še vedno brez kluba in s katerim naj bi v preteklosti v klubu že stopili v stik. O tem, ali bi ga rad imel v svojem okolju, je trener Nikitović dejal: "Lahko dajem predloge. Na vodstvu je, ker sam ne morem poseči v žep. To ni moja odločitev. Lahko sugeriram, ali ustreza našemu konceptu. To je skupna odločitev. Domači igralec bi bil dobra možnost."

Mirza Begić Petrol Olimpija
Sportal Olimpija blizu, a ostaja pri eni zmagi
Ne spreglejte