Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
3. 10. 2016,
21.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

Dejan Mihevc Gašper Okorn Krka Union Olimpija

Ponedeljek, 3. 10. 2016, 21.26

6 let, 7 mesecev

Po zmagi Krke v 1. krogu državnega prvenstva proti Olimpiji (91:80)

Okorn besen po porazu Olimpije proti Krki: Podelali smo se v hlače

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Foto: Vid Ponikvar

Prvi mož stroke pri Unionu Olimpiji Gašper Okorn se je po visokem porazu v 1. krogu državnega prvenstva proti Krki (80:91) spraševal, zakaj so bili njegovi košarkarji v prvem polčasu tako nebogljeni in brez prave energije.

Po dobrih predstavah ob koncu preteklega tedna v 1. krogu lige ABA smo pričakovali, da bo dvoboj 1. kroga državnega prvenstva med Olimpijo in Krko izenačen, a je bil promet praktično enosmeren, in sicer proti Dolenjski.

Tekmeca sta ponedeljkov dvoboj odigrala za točke državnega prvenstva, čeprav bi se morala bojevati za zmago v 2. krogu lige ABA.

A ker v soboto, 8. oktobra, ko bi morala biti tekma slovenskega prvenstva, kluba ne bi mogla igrati, saj Olimpija v petek igra pri Igokei, v nedeljo doma z Mornarjem, Krka pa v nedeljo gostuje pri Budućnosti, so s KZS "pritisnili" in kluba sta dala tekmi lige ABA slovenski pomen.

Osrednji cilj so Novomeščani dosegli

Košarkarji Krke so v prvem polčasu dosegli 51 točk in vodili z 22 točkami razlike. | Foto: Vid Ponikvar Košarkarji Krke so v prvem polčasu dosegli 51 točk in vodili z 22 točkami razlike. Foto: Vid Ponikvar Krka, ki je sezono začela s superpokalno lovoriko in zmago proti Karpoš Sokolom, je bila v udarnejša tudi v prvem polčasu dvoboja v Stožicah. Ključno je bilo, da je zaustavila igro Brandona Jeffersona, ki je bil razpoložen proti Mega Leksu v ligi ABA.

"Eden glavnih ciljev je bil vzeti tipično igro Jeffersona, na kateri temelji igra Olimpije. Dobro smo ga zaustavili. Pomembno je bilo, da so fantje delali v obrambi eden za drugega. To mi je kot trenerju velik komplement, ker je lažje, če drug drugemu pokrivajo hrbet," je o taktiki, ki so jo imeli v taboru Krke, spregovoril trener Dejan Mihevc.

Dolenjski košarkarji so z agresivno igro v obrambi povsem onemogočili igro Olimpije, ki je sprva zaostajala z 10:17, v začetku druge četrtine pa že s 14:27, ko je trojko zadel Matic Rebec.

Domači so se za kratek čas na krilih Jana Barbariča približali na -4 (23:27), ko je Krka spet začela jurišati in polčas sklenila z velikansko prednostjo 22 točk (51:29).

"Če dobiš 51 točk, je nesmiselno karkoli povedati"

Matic Rebec je bil razpoložen za igro. Dosegel je 14 točk, od tega štiri trojke. | Foto: Vid Ponikvar Matic Rebec je bil razpoložen za igro. Dosegel je 14 točk, od tega štiri trojke. Foto: Vid Ponikvar "Krka je igrala običajno in vzela, kar smo ji dali. V prvem polčasu smo igrali pod vsako kritiko. Premehki smo bili. Če povem po domače, smo se podelali v hlače. Zaradi tega so sledile napačne odločitve. Preprosto nismo bili mi. Prvič sem videli takšno ekipo. Če dobiš 51 točk, je nesmiselno karkoli povedati," je bil po tekmi besen trener Olimpije Gašper Okorn.

Med odmorom je svojim izbrancem povedal nekaj krepkih, ki so se drugega dela lotili z drugačnim pristopom in v vsega minut naredili delni izid 7:0.

A so razpoloženi Novomeščani znali zaustaviti njihove nalete in po novi trojki Rebca vodili že s 60:38.

Krka je prednost varno držala v svojih rokah, v najbolj ključnih trenutkih pa sta trojke dosegla Marko Luković in Rebec. Na koncu sta se lahko pohvalila s petimi oziroma štirimi zadetimi.

"V garderobi smo poračunali. Če košarkarji mislijo ..."

Okorn se je po tekmi razgovoril, svojim izbrancem pa dal vedeti, da niso igrali dobro. | Foto: Vid Ponikvar Okorn se je po tekmi razgovoril, svojim izbrancem pa dal vedeti, da niso igrali dobro. Foto: Vid Ponikvar Krka tudi po gostovanju v Stožicah (91:80) še vedno ostaja neporažena v tej sezoni.

"V garderobi smo poračunali, kar smo imeli za poračunati. Če košarkarji mislijo, da bo vse prihajalo samo od sebe, se motijo. Bomo pa takoj na začetku zaropotali. Glave preprosto niso bile prave. Vstop v tekmo je bil premehak. Če si kot ožeta cunja, nasprotniku dovoliš, da se razigra. In mi smo to omogočili. V drugem polčasu smo nakazali željo za spremembo poteka tekme. Začeli smo igrati bolj agresivno, vendar dobili nekaj težkih košev. Prepozno smo prelomili mejo desetih točk," je porazu dejal Okorn.

Njegov trenerski kolega na klopi novih superpokalnih prvakov je imel po prepričljivi zmagi razlog za zadovoljstvo: "V prvem polčasu smo prikazali kolektivno igro v obrambi n napadu. Zlasti v obrambi smo dobro delali. Olimpija ima talent v napadu in smo jo pustili pri 29 točkah v prvem polčasu. V drugem polčasu smo padli, kar je posledica neuigranosti in krajše rotacije. A to bomo popravili v bodoče."

Ne spreglejte