Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
29. 4. 2017,
9.00

Osveženo pred

6 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,90

1

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Real Madrid Evroliga zmaga

Sobota, 29. 4. 2017, 9.00

6 let, 12 mesecev

Odločnost Luke Dončića: Ničesar še nismo naredili

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,90

1

Luka Dončić | Foto Sportida

Foto: Sportida

Vsega 18-letni slovenski košarkarski biser Luka Dončić je imel spet zelo pomembno besedo. Na četrti tekmi evroligaškega četrtfinala med Real Madridom in Darušafako, na kateri je poskrbel tudi za lepe poteze, je bil razpoložen za igro. Z najboljšim statističnim indeksom je kraljevi klub popeljal na zaključni turnir najboljše četverice, že zdaj pa zre višje.

Real Madrid se je ekspresno pobral po porazu na drugi četrtfinalni tekmi pred domačimi navijači, ko je moral priznati premoč Darušafaki. Špansko moštvo je Turke obakrat preskočilo na njihovem terenu v Istanbulu in se s 3:1 v zmagah uvrstilo na zaključni turnir najboljše četverice elitne evrolige, ki bo med 19. in 21. majem prav tako v tem turškem mestu.

K petkovemu uspehu je Luka Dončić v 30 minutah igre prispeval 11 točk (met za dve točki 1/1, za tri točke 1/4, prosti meti 6/8), sedem podaj in pet skokov. Nad njim je bilo storjenih tudi šest prekrškov, vse skupaj pa je znašalo za statistični indeks 21, kar je bil najboljši dosežek. S tem je postal MVP tekme, pa tudi četrtega kroga četrtfinalnih obračunov, povrhu vsega pa je poskrbel še za lepe poteze.

Prava paša za oči je bila podaja centru Gustavu Ayonu, ki mu je naredil blokado, nato pa po odvajanju in ob zelo natančni podaji Dončića žogo položil v koš – akcijo si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

"Ničesar še nismo naredili"

"Dobro smo se počutili. Že od začetka sezone smo si želeli uvrstitve na zaključni turnir. Zdaj nam je uspelo. A menim, da nismo naredili še ničesar. Na zaključnem turnirju se bomo borili. Želimo zmagati," je trdno odločen Dončić

Poteze Luke Dončića proti Darušafaki, navdušujoča je tudi podaja pri 1:45

Real Madrid se bo v polfinalu pomeril z aktualnim podprvakom evrolige Fenerbahčejem, ki je v četrtfinalu na treh tekmah gladko izločil Panathinaikos. Drugi polfinalni par bo tvoril prvak evrolige CSKA in zmagovalec dvoboja med Anadolu Efesom in Olympiacosom.

Ne spreglejte