Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
21. 8. 2017,
11.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

EuroBasket 2017 Klemen Prepelič

Ponedeljek, 21. 8. 2017, 11.00

6 let, 7 mesecev

Obramba luknjasta, po besedah Prepeliča pa prihodnost le svetla

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Klemen Prepelič | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Po sedmih pripravljalnih tekmah je izkupiček slovenske košarkarske reprezentance štiri zmage in trije porazi. "Popraviti moramo igro v obrambi in odpraviti napake. Menim, da je naša prihodnost svetla," pravi Klemen Prepelič. Evropsko prvenstvo se začne čez natanko deset dni. V tem tednu bosta sledili še dve tekmi proti Hrvaški - ena bo odprtega, druga zaprtega tipa.

Na zadnjih dveh tekmah je slovenska košarkarska reprezentanca, ki se pripravlja na evropsko prvenstvo, prejela 173 točk, kar v povprečju znaša 86,5 točke na tekmo. Izrael in Turčija sta bili izbrani vrsti, ki sta prerešetali slovensko obrambo.

In prav ta še ni na ravni, na kateri bo morala biti do začetka EuroBasketa, ki se za četo Igorja Kokoškova začne 31. avgusta.

"Turki so dokazali, da gre za zelo dobro moštvo, čeprav so igrali brez Alija Muhammada (Bobby Dixon, op. a.). V zadnji četrtini smo naredili delni izid 6:0, povedli za točko, nato pa so Turki dosegli 13 zaporednih točk. Po tako visokem zaostanku se je bilo težko vračati. Imel sem priložnost, da rezultat izenačim, vendar sem zgrešil prosti met. Imeli smo še eno priložnost za izenačenje, ki je nismo izkoristili. Iz tega poraza se lahko marsikaj naučimo. Popraviti moramo igro v obrambi in odpraviti napake. Menim, da je naša prihodnost svetla," Klemen Prepelič po porazu proti Turčiji s 84:86 ostaja optimističen.

Pred odhodom na Finsko še dva testa. Eden odprtega, drugi zaprtega tipa.

Proti Hrvaški še zadnja dva obračuna med pripravami na EuroBasket. | Foto: Grega Valančič / Sportida Proti Hrvaški še zadnja dva obračuna med pripravami na EuroBasket. Foto: Grega Valančič / Sportida Slovenski košarkarji se bodo po prihodu iz Tel Aviva spet zbrali danes, ko jih v popoldanskih urah čaka trening v Stožicah. V dvorani, ki je leta 2013 gostila evropsko prvenstvo, se bodo v četrtek in petek pomerili še s hrvaško reprezentanco, ki je Gorana Dragića in soigralce v Opatiji premagala s 85:81. Prva tekma bo za javnost odprta, druga pa zaprta.

In ti dve tekmi bosta zadnji za Slovenijo pred odhodom na Finsko, kjer ji bodo ob domači izbrani vrsti v skupinskem delu nasproti stale še ekipe Francije, Grčije, Islandije in Poljske.

Ne spreglejte