Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
9. 9. 2016,
9.26

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,23

2

Natisni članek

Igor Kokoškov Goran Dragić Goran Dragić Jaka Klobučar

Petek, 9. 9. 2016, 9.26

2 leti, 8 mesecev

Jaka Klobučar

Ob Goranu Dragiću je potreboval več časa, da se je prebudil #video

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,23

2

Slovenska košarkarska reprezentanca | Foto Grega Valančič / Sportida

Foto: Grega Valančič / Sportida

Drugi slovenski organizator igre v košarkarski reprezentanci Jaka Klobučar na prvih dveh kvalifikacijskih tekmah ni bil razpoložen, prebudil pa se je ob tretji zmagi proti Ukrajini. "Vsi smo tukaj, da pomagamo reprezentanci," o svoji najboljši predstavi v kvalifikacijah pravi Klobučar.

Slovenska reprezentanca po polovici boja za nastop na evropskem prvenstvu leta 2017 ostaja neporažena. Tretjo zmago so v sredo v Celju vpisali proti Ukrajini, proti kateri so vodili skoraj 38 minut, vmes tudi že za 18 točk, na koncu pa slavili s 84:77.

Na sredini tekmi se je po slabših dveh uvodnih prebudil tudi branilec Jaka Klobučar, ki v igro prihaja kot menjava za Gorana Dragića.

Starejši od bratov Dragić, mlajši je v četrtek presenetljivo zapustil reprezentanco in odšel na priprave v novi klub, je bil na prvih dveh tekmah najbolj razpoloženi slovenski igralec.

Zmaga proti Ukrajini skozi objektiv Grege Valančiča:

Fotogalerija
1 / 58

Zoran Dragić zapustil slovensko reprezentanco #video 


"Vsi smo tukaj, da pomagamo reprezentanci"

Ob razpoloženem Dragiću je manj priložnosti pripadlo Klobučarju, po drugi tekmi pa je o (pre)majhni priložnosti za 29-letnika spregovoril tudi slovenski selektor Igor Kokoškov.

A na tretji tekmi proti Ukrajini se je Klobučar prebudil in v nekaj manj kot 13 minutah igre prispeval deset točk ter zbral še po dve podaji in skoka.

"Vsi smo tukaj, da pomagamo reprezentanci. Pomembno je, da tisti košarkarji, ki so na parketu, dajo svoj maksimum," o svoji najboljši predstavi v teh kvalifikacijah ni želel govoriti Klobučar.

Jaka Klobučar je bil z desetimi točkami tretji strelec Slovenije proti Ukrajini. | Foto: Grega Valančič / Sportida Jaka Klobučar je bil z desetimi točkami tretji strelec Slovenije proti Ukrajini. Foto: Grega Valančič / Sportida

Zaradi sistema tekmovanja bo pomembna vsaka točka

Slovenski košarkarji so proti Ukrajini vodili večino tekme, na koncu pa dopustili, da so Ukrajinci prednost stopili na sedem točk.

"Najpomembnejša je zmaga, je pa zaradi sistema, po katerem potekajo kvalifikacije, pomembna vsaka točka. Imeli smo visoko razliko, vendar nam je padla koncentracija in razlika se je spustila pod deset točk. Škoda," je po tretji zmagi povedal 198 centimetrov visoki Klobučar.


Goranu Dragiću so vsi govorili, da bo drugače #video #foto 


Kaj pričakuje na gostovanju pri Kosovu:

Kosovo bo doma drugačna reprezentanca kot v Stožicah

Izbrance Kokoškova na preostalih treh tekmah, na dveh gostovanjih in eni domači tekmi, najprej čaka gostovanje pri Kosovu, ki so ga doma visoko premagali.

"Nekaj posnetkov smo že videli. Kosovo bo doma čisto druga reprezentanca, ko je bila v Stožicah. Na zadnjih dveh tekmah smo pokazali, da ko smo pravi, zelo lepo igramo, vendar imamo na drugi strani trenutke, ko nam pade koncentracija. Tega si ne bomo smeli privoščiti," pred sobotnim obračunom pravi Klobučar.

Kako na EuroBasket 2017?

Slovenija po 12 letih znova igra v kvalifikacijah za veliko tekmovanje. V boju za nastop na EP 2017 bo odigrala šest tekem, na evropsko prvenstvo pa se bodo ob prvouvrščeni reprezentanci iz vsake skupine uvrstile še štiri najboljše drugouvrščene reprezentance.

Slovenske košarkarje čakajo še tri tekme. V soboto bodo reprezentanti gostovali pri Kosovu (19.30), nato bodo v Stožicah igrali še z Bolgarijo (14. septembra ob 20. uri), v zadnjem krogu pa gostovali v Ukrajini (17. septembra ob 15. uri).

 

Ne spreglejte