Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
9. 2. 2013,
21.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tajfun Union Olimpija Klemen Prepelič Damjan Novaković

Sobota, 9. 2. 2013, 21.24

8 let

Novaković: Verjel sem v zmago pri 3:16, kaj šele pri minus ena

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V polfinalu pokala so košarkarji Tajfuna pokazali kakovostno igro ter igralcem Olimpije grenili življenje. Za poraz je bil ključen začetek tekme, poudarjajo pri prvoligašu iz Šentjurja.

Šentjur je sicer dosegel prvi koš na tekmi, vendar so se nato s trojkami, predvsem Sasuja Salina (zadel je tri), razigrali košarkarji Olimpije, ki so prišli do visokega vodstva pri 16:3 in kasneje še pri 31:16. A se izbranci Damjana Novakovića niso predali.

Veliko je k znižanju zaostanka vse do točke razlike (59:60) pripomogel Mladen Primorac (21 točk), ki je čutil, da bi lahko veliki tekmec padel: "Začeli smo preslabo in pustili Olimpiji, da je povedla s 16:3. Vrnili smo se v igro in se približali na vsega točko zaostanka. Takrat sem bil v igri in sem čutil, da lahko premagamo Olimpijo. Tudi navijači so bili na naši strani, vendar je nato Klemen Prepelič zadel trojko z desetih metrov. A on to zna, kar je že dokazal. Če je takrat ne bi zadel, mislim, da bi bili mi v psihološki prednosti. Zadovoljni moramo biti s pokalnim tekmovanjem. Igrali smo v polfinalu, kar ni majhna stvar."

Prepelič si ne lasti zaslug, da je bil on tisti, ki je naredil psihološki preobrat, vesel pa je uvrstitve v finale: "Poznam ekipo Šentjurja. Veliko igralcev je iz lanske sezone. V ekipi je nekaj izjemnih strelcev. Šentjur ima kakovost. Vsako leto sestavi dobro ekipo. Na takšnih pokalnih tekmah so presenečenja mogoča. Manjše ekipe premagujejo favorite. Dokazali smo, da lahko zdržimo ta pritisk in da imamo v svojih vrstah talent ter kakovost. Upam, da bomo to pokazali še v finalu in bom tako vknjižil svojo prvo lovoriko. Ne bi pa rekel, da je bila moja trojka odločilna. Vrgel sem jo, ker sta bili do konca napada še dve sekundi, Rannikko pa mi je zaupal. Vendar je bila do konca tekme še vedno celotna četrtina, v kateri smo lepo zaustavili upor košarkarjev Tajfuna."

Ponosen na svoje igralce je bil kljub porazu s 76:82 trener Tajfuna Damjan Novaković, ki je namenil veliko ur pri pripravi na tekmeca: "Čez noč nisem nič spal, ker smo delali video analizo. Vedeli smo, da ne moremo premagati Olimpije, če bo zadela več kot sedem trojk na tekmi. A jih je že v prvih petih minutah dala pet. Nato smo lovili zaostanek. Se približali na točko zaostanka, vendar več nismo uspeli. Če sem verjel v zmago pri zaostanku za točko? Verjel sem že pri zaostanku s 3:16."

Ne spreglejte