Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
28. 9. 2016,
22.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Sreda, 28. 9. 2016, 22.45

6 let, 6 mesecev

Po zmagi Krke v superpokalu nad Helios Suns z 81:78

Nora trojka reprezentanta Rebca za prvo lovoriko Krke: Lepo je letela #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Prvo dejanje slovenskega košarkarskega tekmovanja je imelo dramatičen konec, veliki junak pa je postal Matic Rebec, ki je Krki s trojko (81:78) pred koncem dvoboja s Helios Suns priigral peto superpokalno lovoriko.

Košarkarji Helios Suns so dvakrat vodili celo s 13 točkami razlike in bili večji del tekme v ospredju. | Foto: Vid Ponikvar Košarkarji Helios Suns so dvakrat vodili celo s 13 točkami razlike in bili večji del tekme v ospredju. Foto: Vid Ponikvar V nasprotju z zadnjimi tremi superpokalnimi boji smo tokrat dočakali bolj napadalno naravnana Helios in Krko, ki sta se udarila za premierni naslov v novi sezoni.

Nove obraze in nov način igre je videti tako pri aktualnih državnih prvakih Domžalčanih kakor tudi pri pokalnih prvakih Novomeščanih. Za Helios smo pričakovali, da bo igral hitro.

V Podčetrtku, kjer sta se tekmeca pomerila za prvi pokal v sezoni 2016/17, so imeli košarkarji Heliosa v prvem polčasu praktično vseskozi pobudo. Nekajkrat so vodili s po sedmimi točkami (24:17, 37:30, 45:38), vodstvo pa je bilo najvišje ob košu Sima Atanackovića za 47:38.

Helios nadzoroval potek dogodkov in pobegnil na +13 ...

Trener Krke Dejan Mihevc je pokazal na zaostanek 13 točk in fantom zaukazal consko obrambo, ki je obrodila sadove. | Foto: Vid Ponikvar Trener Krke Dejan Mihevc je pokazal na zaostanek 13 točk in fantom zaukazal consko obrambo, ki je obrodila sadove. Foto: Vid Ponikvar Pri barvarjih sta bila najbolj opazna Čeh Tomaš Kyzlink in Američan Cory Olawale Remekun, ki sta ob polčasu - končal se je s 47:41 - dosegla deset oziroma devet točk.

Dolenjce je v tem delu igre reševal Srb Marko Luković, ki je v drugi četrtini praktično sam držal Krko pokonci in dosegel 14 točk.

Maloštevilni gledalci, zbralo se jih je okoli 250, so najprej videli mrk košarkarjev Krke. Ti so popuščali in z nezbrano igro Heliosu dovolili, da se je odlepil celo za 13 točk (58:45 in 61:48).

... s consko obrambo se je Krka vrnila med žive

Krka je našla rešitev za Helios v pravem trenutku. | Foto: Vid Ponikvar Krka je našla rešitev za Helios v pravem trenutku. Foto: Vid Ponikvar "Tekma je bila težka, začeli smo nervozno. Pozna se še neuigranost, saj imamo novo ekipo, a smo se nato vrnili," je dejal Matic Rebec, trener Dejan Mihevc pa je dodal: "Vedeli smo, da imajo Domžalčani nekaj težav s consko postavitvijo, zato smo se zatekli k njej in poskusili na ta način preobrniti rezultat."

Za tem sta bila ključna agresivnejša igra v obrambi in preskok k conski postavitvi, saj so se igralci v zeleno-beli opravi vrnili med žive. V napadu sta v pičlih dveh minutah razliko na vsega -3 zmanjšala izkušeni Sandi Čebular (na koncu s 14 točkami in petimi podajami izbran za MVP tekme) in kapetan Matej Rojc, ki je za konec tretje četrtine zadel trojko z zvokom sirene (60:63).

Mihevc je svojim izbrancem naročil, da naj v obrambi večinoma poskušajo s consko postavitvijo, ki se je začela zajedati v domžalske kosti. Po novi izgubljeni žogi je Krka prek Ronalda Leeja Curryja 3:21 pred koncem povedla z 72:71.

Reprezentant Rebec v pravem trenutku na pravem mestu: nora trojka in velika zmaga

Junak Krke ob koncu tekme je postal Matic Rebec, ki je zadel zmagovito trojko. | Foto: Vid Ponikvar Junak Krke ob koncu tekme je postal Matic Rebec, ki je zadel zmagovito trojko. Foto: Vid Ponikvar V izjemno razburljivi končnici je vse kazalo, da bomo videli celo podaljšek, saj je bil rezultat tik pred zadnjim zvokom sirene izenačen pri 78:78. Vajeti je v svoje roke vzel slovenski reprezentant Rebec, ki prej ni bil najbolj razpoložen. Obrambnega igralca je vrgel iz tira, skočil v zrak in sekundo pred koncem zadel zmagovito trojko (81:78), ki je Krki prinesla peto superpokalno lovoriko.

Poglejte, kako so se v taboru Krke veselili superpokalne lovorike

Rebec imel pri zadnjem metu dober občutek

"Na koncu smo zasluženo zmagali. Pokazali smo značaj. Zaostajali smo 13 točk. Matej Rojc je odigral ključno vlogo. Čestitke njemu in celotni ekipi," je po uspehu dejal Rebec in spregovoril o zmagoviti trojki: "Vemo, da je imel Vončina dva prosta meta in enega zgrešil. Žogo sem vzel v svoje roke in zmagali smo. Kar lepo je letela in imel sem dober občutek."

Prva lovorika v sezoni je v rokah košarkarjev Krke. | Foto: Vid Ponikvar Prva lovorika v sezoni je v rokah košarkarjev Krke. Foto: Vid Ponikvar Domžalčani, ki so imeli večinoma vajeti v svojih rokah, so v zadnjem delu pokazali povsem drugačen obraz, trener Jakša Vulić pa je obžaloval odziv Krke na consko obrambo.

"Krka je izkoristila, kar smo ji ponudili. Z igro sem sicer zelo zadovoljen, ne morem pa biti z zadnjimi 12 minutami. Proti coni smo se slabo znašli. Sprva smo izgubili nekaj nepotrebnih žog, nato pa izgubili mirnost pri metu. Krka je to kaznovala s trojko Rebca. Lahko bi zmagali tudi mi. Verjetno je to ena najboljših naših tekem v pripravljalnem obdobju, zato mi je žal, da nismo osvojili pokala."

Ne spreglejte