Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 6. 2023,
6.19

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,66

Natisni članek

Vlatko Čančar Vlatko Čančar Nikola Jokić Jimmy Butler Miami Heat Denver Nuggets Liga NBA NBA

Četrtek, 8. 6. 2023, 6.19

10 mesecev, 3 tedne

Liga NBA, finale, 7. junij

Neverjetno, kaj uspeva Srbu. Kaj pa Čančar?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,66
Nikola Jokić | Nikola Jokić je dosegel trojni dvojček in bil eden najbolj zaslužnih za zmago Denverja. | Foto Guliverimage

Nikola Jokić je dosegel trojni dvojček in bil eden najbolj zaslužnih za zmago Denverja.

Foto: Guliverimage

V noči na četrtek so odigrali tretjo tekmo finalne serije lige NBA. Prvič v finalu so se v vlogi gostiteljev znašli košarkarji Miami Heat, ki pa so bili pred domačimi navijači poraženi. Denver Nuggets so tekmo dobil z izidom 94:109. Pri Denverju sta z izjemnima predstavama zgodovino spisala Nikola Jokić in Jamal Murray. Slovenski košarkar Vlatko Čančar je stopil na parket, a je njegova statistika ostala prazna. Izid v zmagah je 2:1 za Denver.

Goran Dragić
Sportal Goran Dragić brez svetovnega prvenstva?

V noči na četrtek se je v ligi NBA pisala zgodovina. Nikola Jokić in Jamal Murray sta postala prva soigralca v zgodovini finala lige NBA, ki sta dosegla trojni dvojček. S to zmago so Denver Nuggets prevzeli vodstvo v seriji proti Miami Heat z 2:1 in so le še dve zmagi oddaljeni od naslova prvaka lige NBA.

Jokić postal prvi košarkar

Srbski center, dvakratni MVP rednega dela sezone (2021, 2022), je postal sploh prvi košarkar z najmanj 30 točkami, 20 skoki in 10 podajami na tekmi finalne serije. Skupaj ima Srb tri tekme s statističnim izkupičkom 30-20-10 v končnici, vsi preostali košarkarji v zgodovini pa dve. To je uspelo le Kareemu Abdulu-Jabbarju (1970) in Wiltu Chamberlainu (1967).

Jokić je bil po tekmi vesel

Nikola Jokić je dosegel 32 točk, 21 skokov in 10 asistenc, Jamal Murray pa 34 točk, 10 skokov in 10 asistenc. Zadnji skok je dosegel šele devet sekund pred koncem tekme.

"Če sem povsem iskren, mi osebna statistika ne pomeni veliko. Zelo sem vesel, da smo zmagali na tej tekmi," je po tekmi dejal srbski košarkarski zvezdnik. "To je bila pomembna zmaga, saj so oni pred tem zmagali v naši dvorani. Nismo hoteli zaostajati z 2:1. Želeli smo ostati osredotočeni, da smo ves čas pri stvari. Naša miselnost je, da moramo dobiti vsako naslednjo tekmo" je še povedal Jokić.

Z igro Jokića in Murryja je bil zadovoljen tudi Michael Malone, trener Denverja. "To je nedvomno njuna najboljša predstava v sedmih letih skupnega igranja."

Vlatko Čančar je igral slabe pol minute | Foto: AP / Guliverimage Vlatko Čančar je igral slabe pol minute Foto: AP / Guliverimage Čančar slabe pol minute na igrišču

Slovenski košarkar Vlatko Čančar je 29 sekund pred koncem tekme stopil v igro, a je njegova statistika ostala prazna.

Jimmy Butler se zaveda, da bodo morali nekaj spremeniti v svoji igri. | Foto: AP / Guliverimage Jimmy Butler se zaveda, da bodo morali nekaj spremeniti v svoji igri. Foto: AP / Guliverimage Pri Miamiju bodo morali nekaj spremeniti

Pri Miamiju je bil najbolj razpoložen Jimmy Butler, ki je dosegel 28 točk, Bam Adebayo je prispeval 22 točk in 17 skokov, Caleb Martin pa se je ustavil pri 10 točkah.

Pri Miami Heat se zavedajo, da bodo morali nekaj spremeniti v svoji igri. Takšnega mnenja je tudi Butler, ki je prepričan, da bo to vse prej kot lahka naloga. "Če želimo zmagati, bomo morali najti rešitev," je bil odkrit prvi zvezdnik Miamija.

"Povozili so nas v raketi, niso niti potrebovali metov za tri točke. Nismo se jim upirali v obrambi, v napadu pa smo imeli dovolj priložnosti za doseganje košev v njihovi raketi. Treba je priznati, da so močni pod košema, toda tudi mi smo dokazali, da lahko zaključujemo akcije, ko smo pravi," je po tekmi dejal trener Miamija Erik Spoelstra.

V noči na soboto bo na sporedu četrta tekma

Naslednja tekma v seriji, v kateri moštvi igrata na štiri zmage, bo v noči na soboto (2.30), peta v Denverju pa tri dni kasneje. Miami, osmopostavljena ekipa z zahoda, v sedmem finalu lovi četrti naslov, Denver pa sploh prvič igra na zadnji stopnički lige NBA.

Liga NBA, finale, 3. tekma:

Liga NBA, finale:

Denver Nuggets (1) – Miami Heat (8)   /2:1/

// Izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1.

Preberite še:

Giannis Antetokounmpo
Sportal Antetokounmpa in soigralce bo treniral Griffin
Luka Dončić LeBron James
Sportal LeBrona vabi, da se v Dallasu pridruži Dončiću
Ne spreglejte