Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
23. 4. 2013,
8.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Olympiacos

Torek, 23. 4. 2013, 8.54

8 let

Neverjetnega Papaloukasa nič ne ustavlja. Niti pri 36 letih

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Verjeli ali ne, grški košarkar Theodoros Papaloukas bo v Londonu zaigral že na devetem zaključnem turnirju elitne evrolige. Tokrat znova v dresu ruskega giganta CSKA.

Osmega maja bo Papaloukas praznoval 36 let, dva dni kasneje pa ga čaka polfinalna tekma evrolige Na F4 v Londonu. Angleška prestolnica bo zanj že deveto mesto, v katerih je igral zaključne turnirje elitnega evropskega klubskega tekmovanja. V Barceloni je debitiral. Natančno pred desetimi leti. Nato so si sledile prestolnice Tel Aviv (2004), Moskva (2005), Praga (2006), Atene (2007), Madrid (2008 – vse v dresu CSKA), Berlin (2009) in Pariz (2010). Na zadnjih dveh postojankah je bil član Olympiacosa.

Z osmimi nastopi na F4 se je lahko pohvalil tudi njegov nekdanji soigralec pri CSKA J.R. Holden, zdaj pa bo Grk stopil eno stopničko višje od Američana z ruskim potnim listom. Ni pa le sodeloval v zaključnih bojih evrolige, ampak je prispeval levji delež k dvema naslovoma CKSA leta 2006 in 2008. Pri prvem pohodu je bil celo najkoristnejši igralec zaključnega turnirja (MVP), leto dni kasneje pa je bil denimo MVP evrolige za celotno sezono.

Dobil je prostor tudi v najboljši ekipi evrolige za prvih deset let v tem tisočletju. Ob njem so še J.R.

Holden, Dejan Bodiroga, Dimitris Diamantidis, Šarūnas Jasikevičius, Trajan Langdon, Juan Carlos Navarro, Anthony Parker, Ramūnas Šiškauskas in ć.

Uspehe je dosegel tudi na reprezentančni ravni. Na evropskem prvenstvu v Beogradu leta 2005 se je skupaj s soigralci veselil zlata, potem ko je v velikem finalu Grčija premagala Nemčijo na čelu z Dirkom Nowitzkim. Takrat je dosegel 22 točk in 6 skokov. Leto dni kasneje je na svetovnem prvenstvu na Japonskem v polfinalu prispeval levji delež (12 podaj) k zmagi na zvezdniki lige NBA (LeBron James, Dwyane Wade, Carmelo Anthony in Dwight Howard). Na koncu je Grčija po porazu v finalu proti Španiji osvojila srebrno medaljo.

V Londonu bo imel tako s CSKA novo priložnost, da se zapiše v zgodovino in osvoji še tretjo evroligaško lovoriko.

Ne spreglejte