Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
19. 5. 2017,
20.30

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

Union Olimpija Rogaška finale Gašper Okorn Damjan Novaković Brandon Jefferson

Petek, 19. 5. 2017, 20.30

5 let, 1 mesec

Po zmagi Union Olimpije proti Rogaški s 75:73

Neverjetna trojka Jeffersona od table za zmago Olimpije, ki je streljaj od naslova #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
Brandon Jefferson | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Druga tekma finala košarkarskega državnega prvenstva med Olimpijo in Rogaško je spet prinesla dramo, tudi tokrat pa so imeli navijači Olimpije v lepo polnem Tivoliju razlog za veselje. Osrednji junak je bil Američan Brandon Jefferson, ki je ob koncu tekme zadel nemogočo trojko, potem ko je iskal prekršek. Trener Olimpije Gašper Okorn je bil vesel zmage, hkrati pa izpostavil, da ne razume, zakaj njegovi fantje na tako hiter način zapravijo višjo prednost.

Nekako v slogu prve tekme je potekal tudi drugi finalni obračun slovenskega državnega prvenstva v košarki. Za razliko od dvoboja v Rogaški Slatini so tokrat izbranci Damjana Novakovića na začetku pobegnili na 9:2, vendar se je Olimpija nato začela prebujati in zrežirala delni izid 23:7 ter vodila s +9 (25:16), kar je bila najvišja prednost v prvem polčasu.

A so košarkarji Rogaške Slatine tako kot na prvi tekmi pokazali, da so žilav nasprotnik in tudi v Hali Tivoli vselej ujeli priključek z Olimpijo.

Trener Olimpije Gašper Okorn je bil vesel nove zmage proti Rogaški, ne razume pa, kako lahko njegovi igralci na tako hiter način izgubijo nekoliko višjo prednost. | Foto: Vid Ponikvar Trener Olimpije Gašper Okorn je bil vesel nove zmage proti Rogaški, ne razume pa, kako lahko njegovi igralci na tako hiter način izgubijo nekoliko višjo prednost. Foto: Vid Ponikvar Goste ni zmotila niti Olimpijina prednost desetih točk ob začetku zadnje četrtine (60:50). Trener ljubljanskega moštva Gašper Okorn se je po tekmi spraševal, zakaj se to dogaja, da na tako lahek način zapravljajo naskok.

"Na eni strani nimamo toliko konjskih moči, da bi se odlepili. V prvem polčasu smo neumno izgubili prednost devetih točk. Enako je bilo pri +10. V pravem trenutku smo pridobili veliko prednost. Pri nas je videti, da imamo očitno radi dramo ter uživamo v mazohizmu in si žremo živce. To je precej naporna stvar. Rogaška je žilav in čvrst nasprotnik. Ima svoje adute in ne popušča," pravi Okorn.

Olimpija je imela nato pri 72:70 lepo priložnost za zmago, a je Mirko Mulalić nespretno izgubil žogo, Američan Taylor Johns pa izenačil na 72:72. Nekdaj slovenski evroligaš je imel 25 sekund pred koncem nato priložnost za zmago. V prvem poskusu zeleno-belim ni uspelo, a so imeli 13 sekund do konca nov poskus.

 

Jefferson iskal prekrsek in zadel trojko za zmago 😀#game #winner #basket 🏀#basketball @union_olimpija : Rogaska 75:73

A post shared by Jaka Lopatič (@jakalopatic) on

Neverjetna trojka Brandona Jeffersona za zmago Olimpije

Damjan Novaković je s soigralci spet doživel šok v finalu državnega prvenstva. Dodatna skrb je poškodba Dragana Đuranovića. | Foto: Vid Ponikvar Damjan Novaković je s soigralci spet doživel šok v finalu državnega prvenstva. Dodatna skrb je poškodba Dragana Đuranovića. Foto: Vid Ponikvar Ker Rogaška še ni imela izpolnjenega bonusa, je trener Novaković želel, da njegovi igralci naredijo prekršek. Organizator igre Darwin Davis ga je skušal narediti nad Brandonom Jeffersonom, ki je želel izsiliti še osebno napako, ob tem vrgel in od table srečno zadel svojo peto trojko za 75:72. Gostje so sicer v zadnjih treh sekundah skušali narediti nemogoče, vendar so se le približali na -2 (73:75), kar je pomenilo, da je Olimpija povedla v zmagah z 2:0.

V nedeljo, ko je v Rogaški Slatini na sporedu tretja tekma, bo imela priložnost, da po letu 2009 spet osvojil naslov državnih prvakov, a Štajerci obljubjajo boj in nadaljevanje finalne serije. Upajo pa, da poškodba Dragana Đuranovića ni težje narave in bo lahko nastopil pred domačimi navijači.

"Po Rogaški se nismo predali, potem ko smo nesrečno izgubili, in ne bomo se niti po tem v Tivoliju. Jasno je, da Olimpija na zadnjih štirih tekmah zmaguje v končnici - dvakrat proti Krki in dvakrat proti nam. Če smo iskreni, ima tudi športno srečo. Skušali se bomo regenerirati. Bolj kot poraz boli poškodba Đuranovića. Če ne bo igral, bo položaj bistveno težji. Tekma je bila izenačena. Nismo izkoristili priložnosti. Nato še trojka Jeffersona od table. Kaj reči … Bili smo blizu," je po tekmi povedal Novaković.

Ne spreglejte