Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
12. 10. 2016,
15.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Blaž Mesiček Union Olimpija Gašper Okorn Eurocup

Sreda, 12. 10. 2016, 15.30

6 let, 6 mesecev

Intervju z Blažem Mesičkom

Ne kličejo ga Mesi zaradi nogometnega Messija

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Slovenska košarka ima v 19-letnem Blažu Mesičku še enega v vrsti nadarjenih fantov, ki bi lahko v prihodnosti uspeli. Za njim je težko osemmesečno obdobje, v katerem je imel operacijo, a na začetku sezone ni videti, da bi bilo z njim kaj narobe, saj igra dobro.


Težave s hrbtom so ponagajale nadarjenemu slovenskemu košarkarju Blažu Mesičku, da bi že letos okusil treninge članske reprezentance. A se s tem zdaj ne ukvarja in ima misli osredotočene na treninge in tekme, skozi katere bi rad napredoval. Trener Uniona Olimpije Gašper Okorn mu zaupa in mu namenja bistveno več prostora, kot ga je imel na razpolago lani. Pravi, da zaupanja ne misli izrabiti, ampak izkoristiti ponujeno priložnost.


Kako težko vam je bilo, ko toliko časa niste igrali košarke?

Bilo je zelo težko. Ob koncu prejšnje sezone, ko sem gledal soigralce v slovenski ligi in so imeli težave, mi je bilo zelo težko. Najtežje je, ko si ob parketu in ne moreš biti z njimi. Nobenemu ne privoščim, da bi bil poškodovan ali imel operacijo.

Kaj so vam operirali?

Kanal so mi pobrusili. Malce sem imel hernije. Disk so mi malenkostno odščipnili in počistili.

Čutite še kakšne posledice?

V določenih trenutkih še, zato veliko vaj delam s kondicijskim trenerjem in fizioterapevtom ter poskušamo, da sem na tekmah čim bolje pripravljen.

"Verjamem, da sem sposoben pokazati še več." | Foto: Urban Urbanc/Sportida "Verjamem, da sem sposoben pokazati še več." Foto: Urban Urbanc/Sportida Glede na predstave, ki jih kažete, ni videti, da bi imeli poškodbo …

Verjamem, da sem sposoben pokazati še več. A se je po osmih mesecih težko vrniti na parket. Mislim, da bom nekaj časa potreboval. Upam, da bo to obdobje čim krajše.

Ali je klubska pomoč pripomogla, da tukaj nadaljujete kariero, saj ste od lanske zasedbe ostali le vi z Gregorjem Hrovatom?

Kjerkoli bi nadaljeval svojo pot, bi verjetno poskrbeli zame. Največ je na meni. Če ne bi sam delal, mi tudi najboljši kondicijski trener ne bi pomagal. Hvaležen sem Bračiču in Olimpiji, ki so poskrbeli zame, da je hrbet v redu. Zdaj je na meni, da delam vaje, da se težave ne bodo pojavile.

Kako gledate na to, da mladi zapuščajo Olimpijo? Vlatko Čančar je šel poleti v Mega Leks …

Želim mu vse najboljše. Izbral je svojo pot. Sam sem se odločil, da ostanem. Mislim, da je prava odločitev. Za zdaj se je izkazala, da je in upam, da bo tako tudi v prihodnje.

Kako vam ugaja vloga, ki vam jo je namenil trener Gašper Okorn? Na prvi tekmi proti Mega Leksu je v zadnjem napadu stavil na vas …

Zelo sem hvaležen, vendar tega ne smem zlorabljati. Na treningih in tekmah se moram dokazati, da sem vreden mesta v ekipi in minutaže. Moram pomagati ekipi in individualno čim bolj napredovati.

"Trdo bom delal in skušal naučeno pokazati na tekmah. Nato je na selektorju, kako se bo odločil." | Foto: Urban Urbanc/Sportida "Trdo bom delal in skušal naučeno pokazati na tekmah. Nato je na selektorju, kako se bo odločil." Foto: Urban Urbanc/Sportida Danes se začenja evropska sezona. Kaj od nje pričakujete?

Že na prvi domači tekmi bomo skušali vzeti skalp tako velikemu klubu, kot je Lokomotiv Kuban. Za vsakega mladega igralca je takšno tekmovanje priložnost, da se dokaže. Motivacije ne bo pri nobenemu manjkalo. Upamo na najboljše.

Prav z obračunom proti Lokomotiv Kubanu boste prišli v ritem treh tekem na teden. Ali vam kot mlademu to predstavlja zalogaj?

Če sem iskren, zelo rad igram košarko. Obožujem igro pet na pet, tudi na treningu. Ta sistem mi ugaja. Zlasti letos, ko imam veliko minutaže. Prostora za napredek je veliko. Upam, da se bom skozi te tekme razvijal v pravo smer.

In si morebiti zagotovili poziv selektorja Igorja Kokoškova v člansko reprezentanco, ki jo prihodnje leto čaka nastop na evropskem prvenstvu?

Trdo bom delal na treningu in skušal naučeno pokazati na tekmah. Nato je na selektorju, kako se bo odločil.

Ste bili z njim kaj v stiku?

Za kvalifikacije sva se pogovarjala, da bi prišel na priprave, vendar je nato prišla moja poškodba in izgubila sva stik.

Mesi vas kličejo zaradi nogometnega Messija ali zaradi izpeljanke iz priimka Mesiček?

Ni povezave z nogometnim Messijem (smeh, op. p.).

Ne spreglejte