Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
30. 12. 2016,
9.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić rekord Evroliga Real Madrid

Petek, 30. 12. 2016, 9.15

6 let, 7 mesecev

Nova izvrstna predstava Luke Dončića

Navijači Real Madrida so se spet zahvalili Luki Dončiću #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25
Luka Dončić

Slovenski košarkarski up Luka Dončić je spet zablestel v elitni evroligi. Real Madrid je popeljal do pomembne zmage na gostovanju v Istanbulu pri Andolu Efesu našega Alena Omića.

Kot že nekajkrat v tej sezoni smo tudi v četrtek videli, kako je vsega 17-letni Luka Dončić v ključnih trenutkih reševal najbolj trofejni evroligaški klub.

Ko je Real Madrid v zadnjem delu tekme zaostajal s 73:75, je najprej žogo lepo položil v koš in izenačil, v naslednjem napadu pa hladnokrvno zadel trojko za 78:75. S tem pa njegove predstave še ni bilo konec.

Ko je Anadolu Efes izenačil na 78:78, je pod košem našel Mehičana Gustava Ayona, ki mu ni bilo težko zadeti zmagovitega koša.

Luka se je lahko pohvalil z izvrstno statistiko. V vsega 23 minutah je dosegel 17 točk (met za tri točke 3/4, za dve točki 4/6) ter v statistiko vpisal devet podaj in pet skokov. Hvalevredne številke za tako mladega košarkarja, ki je tudi tokrat tekmo začel v prvi postavi.

Vse skupaj je zadostovalo za statistični indeks 31, kar je njegov nov rekord v karieri. Dva kroga pred tem je proti Brose Bambergu tekmo končal pri številki 25.

Poglejte si, kako je Luka Dončić popeljal Real do zmage

Navijači Real Madrida so se mu spet zahvalili za odlično predstavo. Njihov klub je popeljal do desete zmage v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju in ga s tem postavil na drugo mesto.

Ob tem je izenačil strelski rekord v evroligi, saj je na začetku decembra 17 točk dosegel tudi proti Žalgirisu.

"Leto 2016 je bilo izvrstno in od leta 2017 pričakujem enako"

Trener Reala ga redno uvršča v začetno postavo. | Foto: Sportida Trener Reala ga redno uvršča v začetno postavo. Foto: Sportida "Tekma je bila težka. Če povem po resnici, je bila to zelo dobra zmaga. V obrambi smo igrali dobro in to nas veseli. Tovrstne zmage so zelo pomembne. Vedno je težje igrati na gostovanju. Po težkih porazih smo potrebovali to zmago, da se bolje počutimo. Leto 2016 je bilo izvrstno in od leta 2017 pričakujem enako. Osvojiti želimo vse naslove in upam, da nam to uspe," je magično leto 2017 napovedal Luka.

V tej sezoni je nadarjeni slovenski košarkar zelo napredoval. Trener Pablo Laso mu povsem zaupa, zato ga redno uvršča v prvo peterko, čeprav ima v svojih vrstah izkušenejše igralce. A pri Luki sploh ni videti, da je še tako mlad, saj za svoja leta igra zelo zrelo. Mladost zna odlično skriti.

Slovenski ljubitelji košarke se lahko tako veselijo njegovih predstav tudi v dresu slovenske reprezentance, ki jo letos čaka nastop na evropskem prvenstvu. Prvi del bo odigrala na Finskem, kjer bodo ob domači izbrani vrsti nasprotnice še Poljska, Grčija, Francija in Islandija.

Ne spreglejte