Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
11. 7. 2016,
9.29

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

1

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić

Ponedeljek, 11. 7. 2016, 9.29

6 let, 7 mesecev

Našel denarnico Gorana Dragića, ki je poštenega najditelja lepo nagradil

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

1

Sezonski delavec komunalnega podjetja občine Murter-Kornati Marin Pirija se je s poštenostjo znašel v središču pozornosti. Našel je denarnico slovenskega košarkarja Gorana Dragića, ki je bila polna denarja in kartic. Član Miami Heat se mu je primerno oddolžil.

Med jutranjim čiščenjem je Marin Pirija naletel na denarnico, ki bi marsikaterega tatu prepričala, da bi jo vzel oziroma izpraznil. A je 52-letni sezonski delavec Komunlnega podjetja Opčine Murter-Kornati pokazal, da pošteni ljudje še obstajajo.

"Bilo je okoli 6.30 zjutraj. Čistil sem smeti od Slanice proti Podraču, ko sem na plaži zagledal denarnico. Pogledal sem vanjo, videl tri, štiri različne valute, osebno izkaznico, nekaj bančnih kartic, potni list, zdravstveno izkaznico … Spravil sem jo v žep in nadaljeval čiščenje. Na koncu delovnika sem denarnico predal upravi komunalnega podjetja," je za Rudinapress dejal Pirija.

To ni bila prva denarnica, ki jo je našel in vrnil. S pomočjo kolegov so poklicali Košarkarsko zvezo Slovenije, na kateri so jim posredovali telefonsko številko, poklicali lastnika in mu jo vrnili.

In ta denarnica je bila v lasti slovenskega košarkarja Gorana Dragića, ki je znal nagraditi poštenega najditelja: "Goran je zame pustil kuverto in vanjo kot nagrado dal denar, telefonsko število in sporočilo, da bi se rad srečal z mano."

Če bo Pirija kdajkoli kaj potreboval, naj pokliče Dragića

In ker je Marinov sin 12-letni košarkar KK Murter, mu je bilo v veliko čast, da je spoznal NBA-košarkarja. "Dragić se je zahvalil in ponavljal, da je imel prav vse v denarnici. Dejal je, kakšne težave bi imel, če bi izgubil dokumente, kartice … Sinu se je podpisal na žogo in dal še nekaj avtogramov. Sin Metod je bil navdušen," je še dejal Pirija.

Letos bo spet aktiven v slovenski reprezentanci, ki jo čakajo kvalifikacije za EuroBasket 2017. | Foto: Letos bo spet aktiven v slovenski reprezentanci, ki jo čakajo kvalifikacije za EuroBasket 2017.

Pogovor med njima sicer ni dolgo trajal, saj se je moral Goran kaj hitro umakniti, kajti v Murterju je veliko Slovencev, ki so hitro prepoznali najbolj izpostavljenega slovenskega košarkarja in se želeli z njim fotografirati, Piriji pa pustil sporočilo, naj ga pokliče, če bo kadarkoli kaj potreboval.

Kakšno vsoto mu je Gogi pustil, Marin ni želel povedati, dejal je le, da je bil Slovenec dobrodušen.

Bodo pa lahko slovenski ljubitelji Gorana kaj kmalu videli v akciji, saj se bo 1. avgusta na treningih priključil slovenski reprezentanci, ki jo od 31. avgusta čakajo kvalifikacije za EuroBasket 2017.

Ne spreglejte